Muži z toho mají obavy, ženy to považují za smysl života..

Muži z toho mají obavy, ženy to považují za smysl života..

Přivézt na svět miminko je životním snem a cílem nejedné ženy. Už malé holčičky vidíme, jak před sebou na ulici tlačí kočárek a v něm mají krásně oblečenou, do zavinovačky zabalenou panenku, o kterou se starají prakticky ve dne v noci. A tato „záliba“ ženám vydrží většinou až do dospělosti. Málo která žena vám řekne, že nechce mít nikdy děti, to je parketa spíše mužů, ženy se na to, až budou mít děti, těší.

O tom, že se ženy na těhotenství ať už vědomě či podvědomě připravují s velkým předstihem, si můžeme všimnout na několika základních faktech. Když se zeptáte muže, jak vidí svou budoucnost pravděpodobně bude mluvit o své kariéře, cestování a obecně užívání si života. Když se zeptáte ženy, jak vidí svůj život v budoucnu, pravděpodobně zazní věta, že „v tolika letech by chtěla mít děti“. Některé ženy mají přesné datum svého početí a porodu (s nadsázkou) vypočítané už od 15 let, jiné zase přesně stanoveno kolik dětí a jakého pohlaví jednou budou mít a další si začaly jméno pro své miminko vybírat už v době, kdy chodily ještě na základní školu. Ať už tak nebo tak, pozitivní výsledek těhotenského testu je pro drtivou většinu žen nejšťastnějším dnem v životě. Začíná totiž období, na které celý život čekaly, období těhotenství.

I když je v těhotenství ženám většina věcí zapovězena a dalo by se tedy očekávat, že se toto období v životě budou snažit spíše přetrpět než si ho užívat, opak je většinou pravdou. Na těhotných ženách těhotenství často poznáte dříve, než začne být fyzicky vidět. A jak je to možné? Těhotná žena prostě září. Těžko říct, čím je to zapříčiněno, možná je to prostým těšením se na miminko, nebo pocitem, že se v jejím těle právě odehrává malý zázrak, nebo třeba tím, že se k ní najednou všichni lidé chovají mile, ohleduplně a přátelsky. Může to být prakticky čímkoliv.

V době, kdy je žena v jiném stavu, jsou více než kdy dříve důležité pravidelné návštěvy gynekologa. Na rozdíl od běžných preventivních prohlídek, na které ženy často zapomínají, si tohle hlídají více než pečlivě, protože jestli je pro ně v tomto období, a vlastně od té doby už na vždy, je to zdraví jejich dítěte. Gynekolog s vámi prožívá těhotenství prakticky od začátku až do konce. Upozorňuje vás na všechny důležité momenty týkající se těhotenství a seznámí vás se vším, co vás čeká. Gynekolog se v tomto období stává jakýmsi patronem vašeho těhotenství a zároveň vaším odborným poradcem. Je proto důležité vybrat si gynekologa, u kterého se budete cítit dobře a nebudete se ho bát na cokoliv zeptat. Pokud jste například ze Šternberka a okolí, můžete vyzkoušet gynekologii GYNSTERN s.r.o., kde vám těhotenstvím bude provázet gynekolog Tomáš Topič.