Když stavět, tak jedině s kvalitním nářadím

Když stavět, tak jedině s kvalitním nářadím

Když se rozhodneme postavit si dům, nemusí být nutně pravidlem, zadat tuto práci nějaké stavební firmě a nechat si náš dům postavit od jiných lidí. Vlastně, co se stavby domu týče, existují dva typy lidí- ti kteří si dům postaví a ti kteří si jej nechají postavit. Obě dvě varianty mají rozhodně něco do sebe.

Když se rozhodneme nechat si postavit dům od profesionálů, měla by to pro nás být jistá záruka kvality a funkčnosti. Samozřejmě záleží na firmě, kterou si najmete. Služeb stavebních firem využívají většinou lidé, kteří jsou hodně zaměstnaní a stavbě svého domu by se mohli věnovat tak maximálně po nocích, až se dostanou z práce domů, nebo lidé, kteří si s nářadím příliš nerozumí a vědí o sobě, že zručnost není jejich silná stránka. V obou těchto případech je pomoc profesionálů prakticky nutností a podmínkou.

Druhá skupinka lidí vezme stavbu rodinného domu raději doslova do vlastních rukou. Tito lidé mohou být buď sami stavaři z povolání, nebo se živí jiným typem manuální práce, a tedy pro ně stavba rodinného domu nebude nikterak obtížná. I v tomto případě však vyjímka potvrzuje pravidlo a tedy určitě narazíme i na pána úředníka, který si chce svůj „hrad“ postavit sám. Pokud se už rozhodneme, že si dům postavíme sami, musíme pochopitelně počítat s tím, že se stavba protáhne a nebudeme se stěhovat v horizontu měsíců, jako to slibují některé stavební firmy, ale může to trvat i několik roků. Pokud tedy potřebujeme postavit rychle, například než se narodí miminko, které právě čekáme, nebo pokud už máme kupce našeho starého bytu či domu, který na nás tak dlouho čekat nebude, je na místě zvážit profesionální pomoc. Nicméně jak se říká, člověk má vždy největší radost z toho, čeho dosáhne či co si udělá sám, takže pokud máme na stavbu dostatek času, pocit sebeuspokojení nám to čekání vykompenzuje.

A teď k samotné stavbě. Pokud nejsme sami stavaři či alespoň nepracujeme v nějaké stavební firmě, ale i přes to jsme se rozhodli postavit si dům sami, naskýtá se otázka, kde seženeme všechno potřebné nářadí? Pokud ho budeme potřebovat jednorázově a nechystáme se začít budovat stavitelskou kariéru, nákup všeho toho nářadí by se nám rozhodně nevyplatil a ještě by nám značně sáhl na rozpočet na dům. Tohle si uvědomily firmy, které se rozhodli otevřít si půjčovnu nářadí. Tyto firmy nám jsou schopny zapůjčit všechno, co budeme ke stavbě domu potřebovat, i to, o čem třeba zatím ani nevíme. Od pil, vrtacích strojů, svářeček přes lešení až po zapůjčení dopravních stavebních strojů, Tohle všechno můžeme na stavbu potřebovat a tyto firmy nám to zajistí.

Pokud jste se tedy rozhodli postavit si dům sami, ale nemáte na to potřebné nářadí, určitě se obraťte na jednu z půjčoven, usnadníte si tak práci a ušetříte spoustu peněz.