Spojení dvou světů

Spojení dvou světů

Dalo by se skoro říci, že dnes žijeme ve virtuálním světě. Většinu dne a svého volného času trávíme zahleděni do displeje svých telefonů, počítačů a tabletů, sledujíc sociální sítě a životy jiných lidí, které si myslíme, že známe jen na základě jejich příspěvků na Facebooku nebo Instagramu. Obdivujeme jiné lidi a jejich životy, kterými se chlubí na sociálních sítích, sledujeme životy youtuberů a zajímavá místa na světě poznáváme prakticky jen prostřednictvím fotek umístěných na internetu.

Děti dnes nespěchají domů ze školy proto, aby hodili školní tašku za domovní dveře a běželi na dvůr hrát fotbal a schovávanou s dalšími dětmi. Spěchají ze školy proto, aby si mohli zapnout telefon a podívat se, jaké nové video přidala osoba, o níž se domnívají, že ji znají. Hraní her s jinými dětmi však ještě úplně nevymizelo, jen dostalo značně jinou tvář a přeneslo se do on- line světa. Děti hrají společně počítačové hry a setkávají se na monitoru počítače v podobě postavy, kterou i sami vytvořili. Opravdové spoluhráče sedící za monitorem jiného počítače, často i několik stovek kilometrů daleko, znají často jen podle hlasu přes skype.

Spousta přátelství a často i milostných vztahů vznikají takzvaně on- line a někdy už tak zůstanou napořád. Lidé se naučili schovávat za své telefony a počítače, vystupujíc jako docela jiná osoba než jakou jsou ve svých skutečných životech. Takový stydlivý a nesebevědomý muž, který vykonává kancelářské zaměstnání zahrabán pod tucty papíru, a který nikdy nepolíbil ženu, může potom v pohodlí svého domova schovaný za počítačem působit jako sebevědomý lamač dívčích srdcí.

I přes to, že jsou technologie už opravdu daleko, nelze ještě přirozeně propojit běžný svět s tím virtuálním. Dokud tyto dva světy ještě docela nesplynou, je potřeba určitých pomůcek, jako jsou kabely. Takový sortiment nabízejí specializované prodejny jako například firma Tele-Fonika Kabely CZ s.r.o., kde najdeme například hliníkové kabely, kabely pro střední a vysoké kabely, pryžové a důlní kabely, instalační kabely a vodiče, telekomunikační metalické a optické kabely a mnoho dalších.