V autoservisu jako u doktora

V autoservisu jako u doktora

Vybrat si ten správný autoservis je skoro stejně důležité, jako vybrat si správného obvodního lékaře. Když nás něco bolí, jdeme k lékaři, a když něco „bolí“ naše auto, uháníme s naším čtyřkolovým miláčkem pro pomoc do autoservisu. Na rozdíl od našeho těla, kterému alespoň trošku rozumíme, o autech spousta z nás neví z hola nic. V autoservisu jsme tedy často naprosto odkázaní na pomoc automechaniků bez jakékoliv šance s nimi o problému alespoň vzdáleně odborně hovořit.

Výběr toho správného autoservisu by pro nás proto měl být klíčový. Dobrý autoservis však nutně nemusí určovat jeho velikost, počet zaměstnanců, ani jeho nejmodernější a drahé vybavení. Mnohem spokojenější můžeme být v maličké rodinné autodílně, jejíž provozovna se nachází ve staré garáži, ale s mechaniky, které jejich práce skutečně baví. Při výběru autoservisu bychom se měli zaměřit na pár základních ukazatelů.

Nikdo z nás asi nechce plýtvat časem, a když máme možnost něco vyřídit na jednom místě místo pendlování mezi několika provozovnami, tak to nejspíš uděláme. Při výběru autoservisu je tedy dobré brát zřetel na komplexnost služeb. Tedy pokud kýžený autoservis poskytuje i pneuservis, jsou to určitě body navíc.

Když jdeme za někým „prosit“ o pomoc s nějakým problémem, asi bychom ocenili jeho vstřícnost a ochotu nám pomoci. Pokud přijedeme do autoservisu zoufalí, protože nevíme, co našemu autu je a personál autoservisu nám místo uklidňujících informací o opravě uštědří nevlídný pohled a promluví na nás tónem, kterým nám dává najevo, jak ho náš problém obtěžuje, asi se tam nebudeme cítit zrovna nejlépe. Ochota personálu by nám tedy mohla taky lecos napovědět.

Dalším důležitým ukazatelem by měla být čistota. Všichni si asi uvědomujeme, že automechanici nebudou chodit v obleku s naleštěnými botami, nicméně uklizené prostředí, kde se neválí nářadí a neidentifikovatelné části od auta je také důležité.

Vůbec nejdůležitější a nejspolehlivější jsou však recenze a osobní doporučení jiných lidí. Pokud se tedy nemůžeme rozhodnout, který autoservis zvolit, určitě neprohloupíme, když si na internetu přečteme pár recenzí od lidí, kteří jej už navštívili.