Místo kultury a obchodu už od První republiky

Místo kultury a obchodu už od První republiky

Město, to je soubor mnoha domů, kde žijí lidé, širokých bulvárů, četných obchůdků a příjemných kavárniček, romantických zákoutí, příjemných parků, hřišť, spěšné dopravy a typického ruchu. Každé město má svou charakteristickou atmosféru, působí na nás jinak a má svou historii. Nejen město ale i každý dům v jeho centru byl pečlivě navržen a nese si svůj vlastní příběh, který ho dělá zajímavým. Občas je poučné a zajímavé projít se po městě, které dobře známe a zaměřit se na to, kudy vlastně jdeme, co vidíme kolem nás a k čemu třeba mohly některé budovy sloužit dříve.

První republika potom jistě byla obdobím, kdy se stavělo ve velkém. Elegantní vilky, honosné paláce ale i zcela nové koncepty kulturně obchodních míst se pojí k tomuto období. Velmi oblíbeným místem k trávení volného času v Praze byl v té době palác Metro. Už od samého začátku byl navržen jako centrum kultury a obchodu, našli byste tu kino, vinárničku a kavárnu, kde mohli návštěvníci v klidu posedět a užít si příjemné chvilky. V paláci se nacházely i kulečníkové síně, taneční parket a podium pro hudbu a tanec a nesmělo chybět občerstvení a lahůdky. Tento palác při procházce Prahou jistě potkáte, stojí na rozhraní Starého a Nového města pražského a do dnes si uchoval svou jedinečnou historickou atmosféru, kde je opravdu snadné se vžít do dob dávno minulých.

Dnes tento palác stále slouží svému záměru a je oblíbeným místem k nákupům i zábavě. Pro podnikatele, kteří hledají kanceláře nebo jiné nebytové prostory k pronájmu je tento palác díky své pozici v centru města a kouzelné atmosféře ideálním místem. Prvorepubliková budova je navíc velmi dobře členěná, takže je snadné vyjít vstříc preferencím pronajímaného prostoru.