Bez maličkostí by nebylo velkých vynálezů

Bez maličkostí by nebylo velkých vynálezů

Technologie prochází neustále nějakými pokroky a spousta z nás už je ani nestíhá sledovat. Čeho si ale můžeme všímat je neustálá minimalizace elektronických výrobků jako jsou například telefony a počítače. Monitor počítače, který dříve představoval obrovskou krabici, dnes uzvedneme dvěma prsty a telefon, který dříve zabíral asi 60% naší kabelky, dnes elegantně zasuneme do boční kapsy kalhot našich úzkých kalhot. Cílem tohoto úsilí směrem k miniaturizaci je snížit hmotnost výrobků, což zase vede k větší efektivnosti a nižším nákladům. A to je věc, o kterou se snažíme my.

Jsme společností, která se na trhu pohybuje již 61 let. S každým dalším rokem nám přibývají nové a nové zkušenosti a neustálá chuť se zlepšovat. Naši společnost jménem Rotor Clip založil v roce 1957 muž jménem Robert Slass v NewYorku. Naše společnost vyrábí kompletní řadu palcových, DIN, ANSI metrických a JIS pojistných kroužků podle světových standardů, stejně jako kompletní řadu konstantních průřezových kroužků, spirálových pojistných kroužků a vlnových pružin. A protože spousta uvedených výrobků mohou pro většinou lidi připomínat španělskou vesnici, zkusme si blíže představit alespoň jeden z nich, a to pojistný kroužek.

Takový pojistný kroužek připomíná prstýnek s tím rozdílem, že jeho obvod není po celé délce uzavřený. Ale nenechte se mýlit, zásnubní prsteny neděláme. Tyto kroužky neslouží ani k odjištění granátu, jak by se mohlo na první pohled zdát. Slouží k zajištění určitých strojních součástí, aby zabránily případnému posunu. Zajišťují dále strojní součásti, které jsou uloženy na hřídelích nebo v dírách. Způsobů, jakými se dají zajistit čepy proti osovému posuvu, je hned několik. Pojistné kroužky jsou však nejjednodušší a zároveň nejhospodárnější variantou a jednoduše utratit méně peněz za jednoduchou, ale účinnou metodu chce zkrátka každý. A proč jsou pojistné kroužky vlastně potřeba? Zajišťují pevnost v ohybu, a proto namáhání ohybem i deformace jsou na celém obvodu stejně velké.

A proč právě my? Jsme velká mezinárodní firma, která působí hned v několika zemích najednou a je uznávaná jako kvalitní a spolehlivá firma po celém světě. Kromě České republiky má naše firma provozy také v Schefieldu, Anglii, Německu, Šanghaji a v Číně. Díky naší působnosti v tolika rozdílných zemí máme možnost neustále načerpávat noví zkušenosti a objevovat nejnovější trendy, ať se objeví kdekoliv- budeme u toho.

Kvalitu našich výrobků ocenili významní výrobci OEM, řada výrobců automobilů a distributoři. Neustálé pozitivní ohlasy nás pohánějí v před a dávají naší práci smysl.