Nejvíc volného času trávíme u televize

Nejvíc volného času trávíme u televize

Mnohým se může zdát, že reálný život se stále více a více přesouvá na obrazovky. Starší generace s notnou dávkou nostalgie vzpomínají na časy, kdy nebyla ještě ani televize a celé dny trávily venku, o něco mladší generace si zase stěžují, že za jejich mladých let bez mobilů a počítačů bylo všem lépe. Svět se vyvíjí a lidé neustále hledají nové formy zábavy a televize a počítačové hry jsou příjemným útěkem od reality, možností vypnout a zapomenout na své starosti. Není tak úplně pravda, že trávení volného času nějakým způsobem útěku pryč od reality je trendem posledních let, hry anebo příběhy na zkrácení dlouhých zimních večerů tu byly vždy. S vynálezem televize však tyto příběhy nebyly odkázané jen na fantasii posluchače nebo čtenáře a získaly reálnější podobu.

Podle výzkumů má průměrný Čech asi 45 hodin volného čas na týden, z čehož dvě hodiny stráví sledováním televize. Nutno uznat, že člověk, když přijde po celém dnu z práce,

už nemá energii na nic energii a je vděčný za pohyblivé obrázky. Když už tedy tolik času trávíme před obrazovkami, měli bychom si dát záležet abychom sledovali kvalitní programy a obraz. Jistě druhů vysílání i televizí je mnoho, televizní signál můžeme přijímat jak přes anténu, tak satelit. Obojí má mnoho svých výhod i nevýhod. Hlavní výhoda satelitu je, že se díky němu dostanete k opravdu širokému výběru kanálů a na své si tak přijde opravdu každý. Můžete sledovat mnoho cizojazyčných stanic z celého světa i rozšíří české možnosti. Mezi nevýhody patří nálady s ním spojené, a to jak od samotné pořizovací částky, sumy za profesionální namontování a nasměrování paraboly správným směrem, až po měsíční poplatky za možnost sledování mnoha kanálů. Anténa jistě vyjde levněji, je však dobré se zamyslet, zda když už u televize trávíte mnoho volného času, se vám nevyplatí si připlatit za kvalitu a širší možnosti zábavy.