Svatba v rodném domě zakladatele genetiky

Svatba v rodném domě zakladatele genetiky

Nenechat zahynout krásný statek uprostřed přírody a zároveň místo, které je připomínkou na významného člověka. To bylo hlavní motivací představitelů Nadačního fondu Rodného domu J. G. Mendela. Až do regionu Moravské Kravařsko přijedete, můžete se na vlastní oči přesvědčit, že se to opravdu podařilo.

V rozlehlém objektu je otevřeno muzeum, věnované životu a dílu zakladatele genetiky a hloubavého vědce. Jsou tady také exponáty, připomínající venkovský život v regionu.

Objekt ale neslouží jen jako muzeum, až sem přijedete autem, vlakem nebo třeba na kole, budete se moci v tomto krásném domě ubytovat. Jsou tady jedno a dvoulůžkové pokoje, turistická ubytovna s palandami a spací pódium pro návštěvníky s vlastními spacáky. Ubytovací kapacita je 45 lůžek, v jednotlivých ubytovacích částech jsou společná sociální zařízení. Ubytovna je provozovaná celoročně, v zimě se platí navíc nepatrný poplatek za topení. Dobře vybavená kuchyňka s lednicí, mikrovlnnou troubou, rychlovarnou konvicí, elektrickým vařičem a nádobím umožňuje vlastní přípravu jídel. Kdo si vařit sám nechce, může se stravovat v Pohostinství U hřiště ve Vražném nebo v Pohostinství Jana Fárka v Emauzích-Vražném, případně v Motorestu Rogass v Mankovicích.

V objektu je také přednášková místnost a sál pro konání společenských akcí, celý objekt je vhodný pro kratší i delší pobyty, soustředění, školení a semináře. Parkovat se dá na svou přilehlých parkovištích.

Statek se stal také oblíbeným místem pro konání romantických svatebních obřadů. Prostory jsou ideální pro padesát osob, ale konaly se tady oslavy a hostiny i s vyšší účastí. Svatební obřady zajišťuje obec Vražné ve spolupráci s matričním úřadem Městského úřadu Odry.

Rodný dům J. G. Mendela se nachází v klidné lokalitě obce Vražné, v místní části Hynčice, v okrese Nový Jičín. Krajina nabízí spoustu možností pro strávení pohodové dovolené. V okolí Vražného jsou zámky, muzea, hrad, jeskyně, rozhledna, bazény i aquacentrum, lanové centrum, bobová dráha a lyžařský areál. Na své si tady přijdou cyklisté, kteří mohou využít několik pěkných tras a okruh Kravařsko, a také houbaři. Oblíbená je vycházka alejí k Mendelovu kaštanu, výraznému soliteru v polích pod kopcem Veselí.