Malování jde i jednoduše

Malování jde i jednoduše

Chcete doma změnu, oživit a rozzářit svůj byt novými barvami, ale děsí vás už jen samotná představa toho všeho, co budete muset udělat abyste mohli malovat, že to radši neustále odkládáte, a ne, a ne se do toho pustit? S pár jednoduchými radami však ani malování nemusí být horor a zvládne ho každý. Vymyslet nové barvy, jaké by se vám doma líbily a vhodně je sladit s okolním vybavením bytu je ta zábavnější část. Musíte ovšem myslet na to, že v takto barevných prostorech budete trávit spoustu času, a musí vám v něm být příjemně. Pokud si hodně nejste jistí, zda nová barva bude pokoji slušet, radí se větší papír si namalovat danou barvou a v různých částech dne ho dát na stěnu. Zjistíte tak třeba, že pod umělým osvětlením je barva moc tmavá nebo naopak na sluníčku že moc září.

Poté co máte vybranou barvu, musíte koupit barvy ve správném množství a vhodně je namíchat abyste dosáhli přesně požadovaného odstínu. Ani to už však v dnešní době není takový problém. V mnoha specializovaných prodejnách nebo tónovacích centrech vám namíchají barvu přesně podle vašeho přání. A i s výběrem samotného druhu barvy vám rádi pomohou odborníci. Jakmile máte vybrané a namíchané barvy, stačí zakrýt nábytek, praktické je zakrýt i podlahu plachtou abyste potom nemuseli složitě škrabat případné cákance a pustit se do práce.

Mnohdy je potřeba zdi před malováním oškrabat. Jak snadno sami poznáte, zda je nutné škrabat? Namočte si váleček ve vodě a párkrát přejeďte po stěně. pokud se na něj barva lepí, škrabání se nevyhnete. Na opravy trhlin nebo děr po hřebících se používá tmel. Při malování samotném začínáme stropy a poté válečkem pokračujeme na stěny. Často je potřeba nanést více vrstev. Nakonec počkáme až barvy zaschnou a je hotovo. Ale pokud vám i tak malování zní jako noční můra, neváhejte si přijít pro barvy nebo pro rady do malířství Svitavy. Kromě barev, tmelů a všeho potřebného nabízí malířství i malířské práce a vy tak můžete mít vytoužené barevné provedení bytu téměř bez starostí.