Bílá technika, základ každé domácnosti

Bílá technika, základ každé domácnosti

K základnímu vybavení snad každého bytu dnes patří takzvaná bílá technika. A co to ta bílá technika vlastně je? Bílou technikou se rozumí domácí elektrospotřebiče používané v kuchyni či v koupelně. Bílou techniku můžeme rozdělit podle velikosti na velké a malé elektrospotřebiče. Mezi velké elektrospotřebiče řadíme v domácnostech jen stěží postradatelnou ledničku, chladničku či mrazák. V dnešní době hojně využívaným spotřebičem je taky především ženami oblíbená myčka nádobí, která nám oproti manuálnímu mytí nádobí ušetří spoustu času a častokrát i spotřebu vody. V dnešní uspěchané době se snad žádná kuchyň neobejde bez varné konvice či mikrovlnné trouby. Milovníkům dobré kávy stojí na kuchyňské lince kávovar a někteří z nás už si ani nedovedou představit ukrojit si chleba ručně, bez použití automatického kráječe. Vaflovače, topinkovače, grily, mixéry, odšťavňovače, kuchyňské váhy, mlýnky…. Tohle všechno jsou příklady spotřebičů bílé techniky.

Není to ale jen kuchyň, kde velké a malé elektroinstalační zboží používáme. Například fungování bez pračky si dnes už taky pomalu neumíme představit. I pračka totiž spadá do bílé techniky. Někteří z nás už propadli i fenoménu s názvem sušička. Sušička nejen že nám ušetří čas, který bychom normálně věnovali zdlouhavému věšení prádla, ale spousta lidí po jejím použití už prádlo nemusí ani žehlit. Za hodinu máte tedy prádlo suché a připravené do skříně.

Stejně jako vaše auto, i vaše elektrospotřebiče se mohou někdy pokazit a potřebují servis. Servis elektrospotřebičů vám mohou provézt přímo na prodejně, pokud máte zboží ještě v záruce. V opačném případě můžete navštívit specializované pracoviště, kde vám provedou servis či opravy i po záruční lhůtě. Pokud se vám pokazí například toustovač, je asi výhodnější koupit si nový, než vrážet zbytečné peníze do jeho opravy. S většími spotřebiči už tomu tak ale není. Pokud se vám porouchá například pračka, asi ji hned nehodíte do „starého železa“ a obratem si nepůjdete koupit novou. Mnohem ekonomicky přijatelnější je vzít vaši pračku do servisu. Můžete zkusit servis praček v Děčíně či servis praček Česká Lípa.