I naše auto potřebuje lékaře

I naše auto potřebuje lékaře

Stejně jako my, když nás něco bolí, nebo je s naším tělem něco v nepořádku, navštívíme lékaře, tak když je něco s naším autem, zamíříme do autoservisu. A stejně jako má každý z nás svého jednoho obvodního lékaře, který nás už dobře zná, zná naši rodinnou anamnézu, zdravotní problémy, prodělané operace a zkrátka všechno, co se jakkoliv týká našeho zdraví, je dobré mít i pro své auto jeden autoservis. Automechanici jsou vlastně pro naše auta něco jako doktoři a pokud chceme, aby jej udržovali v dobré kondici a v dobrém technickém stavu co nejdéle, je důležité, aby ho znali jako své boty a nejlíp ze všech věděli, co potřebuje.

Ne každý však služeb autoservisu využívá. Dalo by se dokonce říci, že existují dvě naprosto protichůdné skupinky majitelů aut. Jedni jezdí do servisu s každou hloupostí, například, i když potřebují dolít vodu do odstřikovačů, nebo vyměnit opotřebovanou gumičku na stěrači auta a druzí se zase návštěvě autoservisu vyhýbají, jak jen to jde, a většinu úprav si na autě provádějí sami. Abychom si dokázali opravit něco na autě, musíme být technicky zruční a znalí. Není tedy překvapením, že lidé, kteří svá auta takto „léčí“ doma, mají většinou nějaké manuální či technicky zaměřené zaměstnání. Naopak ve druhé skupince lidí jsou převážně ženy, případně muži, kterým na opravu svého auta buď vzhledem k pracovnímu vytížení nezbývá čas, nebo technika nepatří mezi jejich silné stránky. Nejsilnější je ale samozřejmě zlatý střed, tedy lidé, kteří navštěvují autoservis pravidelně kvůli výměně pneumatik, technické kontrole, nebo když se u jejich auta vyskytne nějaká zjevná porucha.

A co vše zahrnují služby autoservisu? Hlavním pilířem každého autoservisu, a to, co si asi každý z nás představí, jsou mechanické opravy vozidel. Dále nám v autoservisu mohou provést pneuservis a pneumatiky si tam povětšinou můžeme i zakoupit. Autoservisy dále nabízí prodej a montáž náhradních dílů či doplňků na vozy, oprav a plnění klimatizace, karosářské opravy a opravy laků či přípravu a zajištění známé STK a ME. V podstatě na cokoliv si ohledně našeho auta vzpomeneme, od urgentních oprav, přes preventivní kontroly, až po upravení a vylepšení zevnějšku, najdeme v autoservisu. Výběr autoservisu bychom proto neměli podceňovat. Ti z nás, kteří bydlí v okrese Ústí nad Orlicí, mohou vyzkoušet například spolehlivý autoservis Libchvavy.