Nadváha překáží v životě i práci

Nadváha překáží v životě i práci

Možná to znáte také. Sáhnete do skříně po ramínku s vašimi oblíbenými šaty nebo kalhotami, checete si je obléknout a vyrazit v nich ven. Jenže, co se to stalo? Jsou nějaké těsné, těžko je dopínáte a když se podíváte do zrcadla, zjistíte, že v šatníku musíte hledat něco jiného. Pokud se oblečení nesrazilo díky špatně vybranému pracímu programu, bude chyba někde jinde. Možná jste příliš hřešili, dopřávali si různé dobrůtky, zajídali stres sladkostmi a zapomněli na životosprávu. V mladším věku se nadváhy zbavíme celkem jednoduše, ale ve středním a vyšším zpravidla s každým kilogramem bojujeme hodně dlouho.

Většina lidí, hlavně žen, chce zhubnout co nejrychleji. Důvodem jsou ty krásné šatičky, plavky, nadcházející dovolená. Zkrátka se chceme co nejdříve cítit zase dobře a přitažlivě. Různí výživoví poradci, reklamy na zázračné prostředky nabízejí rychlé účinky. Stačí si koupit nějaký výživný nápoj, pít ho místo jídla a účinky se prý dostaví. Ale je to opravdu tak jednoduché? Lékaři, odborníci na obezitologii a výživu, vám potvrdí, že to tak jednoduché není. Zhubnout se při zachování některých pravidel dá celkem rychle, ale účinek je pouze krátkodobý. Po návratu ke špatným stravovacím návykům se původní váha rychle vrátí nebo ještě dokonce navýší.

Nabízíme hubnutí bez koktejlů. Metoda spočívá v komplexním vyšetření každého člověka včetně podrobné anamnézy. Na základě metabolických vyšetření, při kterých se měří podíl tuku v těle, množství svalstva a kostní hmoty, objem tělesné vody, provádějí se metabolické výpočty, je stanoven jídelníček a  terapie je vedena pomocí kognitivně behaviorální terapie (metodou přeučování). Metoda je vhodná i pro osoby zdravotně hendicapované, děti a mladistvé. Za 3 měsíce se můžete zbavit 6-12 kg.

Monitoring zdravotního a kondičního profilu se dá využít nejen při redukci váhy, ale i ve sportu pro analýzu těla.

Lidé s nadváhou, kteří chtějí být zase štíhlí, musí získat informace o psychických kořenech nadváhy, osvojit si nové stravovací návyky a sestavovat si jídelníček tak, aby odpovídal zásadám zdravého životního stylu. Chvilku potrvá, že se budou moci obléknout do oblečení menší velikosti, ale zato se mohou nadváhy zbavit navždy.