Někdy stačí jen jeden díl

Někdy stačí jen jeden díl

V domácnostech nám slouží různé spotřebiče. Některé máme řadu let, jsme s nimi spokojeni a ani netoužíme po nových. Co dělat, když se v nich pokazí nějaká součástka a opravář vám řekne, že ji nemá? Máte dvě možnosti. Spotřebič oželet, vyhodit ho a koupit si nový. Nebo se obrátit na firmu NADETA, která nabízí náhradní díly na elektrospotřebiče.

Vznikla už v roce 1997 a zpočátku se zabývala hlavně prodejem náhradních dílů na vysavače, kuchyňské roboty, vařiče, žehličky a další výrobky značky ETA. Postupně se sortiment rozrostl o náhradní díly dalších značek české výroby i zahraničních. Dnes si zákazníci mohou přes e-shop objednat díly na sporáky Mora, Gorenje, Gas, Bravo a Amica. Jsou to hlavně topná tělesa, hnízda, přepínače, těsnění a skla dvířek a také příslušenství pro horkovzdušné trouby a sklokeramické desky. V seznamu zboží firmy NADETA, který obsahuje desítky položek, jsou i pojistky, panty, madla dveří nebo knoflíky ke sporákům.

Zoufalí nemusíte být ani tehdy, když přestane hřát topné těleso ve vašem ohřívači vody. Pokud máte značku Dražice, Tatramat, General, Ariston, Hlavačka nebo Čech, zkuste si nalistovat příslušnou stránku na webu a hledejte. Do bojlerů se prodávají také termostaty, jímky, příruby, těsnění a anodové tyče. Sortiment topných těles do přístrojů je široký, najdete je i do rychlovarných konvic, automatických praček, myček a akumulačních kamen. Když se stane, že se konkrétní typ už nevyrábí, firma je schopna dodat topné těleso na míru. Buď ho podle zaslaného nákresu s rozměry vyrobí, nebo porouchané zrepasuje.

Na webu mohou hledat náhradní díly také podnikatelé, kteří provozují restaurace a vývařovny. Určitě budou úspěšní při hledání dílů pro velkokuchyně, pečící trouby Zdice a stoličky Alba.

Aby nám spotřebiče dlouho sloužily, musíme se o ně dobře starat. Přístroje, do kterých naléváme vodu, často trpí usazováním vodního kamene. Životnost kávovarů a konvic výrazně prodlouží odvápňovač Durgol, Výrobci spotřebičů ho doporučují a u zákazníků je populární, protože není příliš drahý. Prodává se v balení po deseti litrech i v menších lahvích.

Na stránkách firmy NADETA mohou hledat náhradní díly i řemeslníci, kteří pracují s vrtačkami, bouracími kladivy, úhlovými bruskami a okružními pilami. V nabídce jsou především uhlíky a uhlíkové kartáče.