Křehké zboží v bublinkách

Křehké zboží v bublinkách

Lidé dnes automaticky počítají s tím, že když jdou nakoupit do obchodu, dostanou zboží zabalené do plastového obalu nebo potravinové folie, a odnesou si ho v igelitové tašce, kterou také dostanou nebo si koupí za mírný obnos v obchodě. Ti dříve narození vám ale řeknou, že tomu tak vždycky nebylo. S rostoucí životní úrovní zkrátka roste kultura prodeje a obaly ke zboží všeho druhu prostě patří.

Jednu z firem, které vděčíme za to, že si potraviny nebo jiné věci můžeme uložit do tašek, sáčků a pytlů, najdeme v moravském městě Konice. Vyrábí se tady LDPE fólie, polohadice a hadice pro balení zboží, výrobků a potravin. Jsou to průmyslové, teplem smrštitelné, ochranné i potravinové fólie různých parametrů. Všechny jsou ale chemicky odolné, UV stabilní na jeden až dva roky a mají i další vynikající vlastnosti. Chrání zboží před vlhkostí a prachem, pomáhají ho fixovat na paletách a protože jsou obalové fólie netoxické, hodí se i na potraviny. Speciální HDPE fólie jsou ještě dokonalejší, protože jsou pevné a navíc se v teple smršťují, dají se svařovat a nepropouští vodu ani pachy.

LDPE fólie a plachty jsou zákazníkům nabízeny v rolích, vhodných pro strojní i ruční balení, kluzné i nekluzné. V základním provedení jsou čiré, ale na přání zákazníka mohou být až v osmi odstínech barev.

Obalové fólie z polyetylenu s nízkou hustotou jsou vodě odolné a poskytují dobré elektroizolační vlastnosti. Odolávají teplotám od padesáti až do pětaosmdesáti stupňů, obsahují antikorozní a antistatická aditiva, která zpomalují vznik korozi a statické elektřiny u zabaleného zboží. Zahrádkářům skvěle poslouží na výrobu fóliovníků.

 

 

LDPE hadice se vyrábějí o šířce 80 – 1500 mm nebo 1501 až 3000 mm se záložkami. Fólie a hadice jsou široké 80-3000 mm s obvodem do 6000 mm.

V nabídce jsou i přepravní a paletizační pytle na balení produktů o velkém objemu. Pytle se dělají se záložkami, ploché, uzavíratelné, volně ložené nebo na roli. Sáčky můžete mít zipové, barevné, klipové, svačinové nebo se samolepící klopou.

Na převoz skleněných předmětů, porcelánu, elektroniky, nábytku a jiných křehkých předmětů se hodí bublinkové fólie, kterými se zboží přímo obaluje nebo se dávají do balíků a prázdných prostor v kartonech. Mohou mít dvě až tři vrstvy.