Nebojte se elektřiny

Nebojte se elektřiny

V dávné minulosti byly blesky jediným případem, kdy se lidé setkávali s elektřinou. Měli před ní respekt a báli se jí. První zlom přišel v polovině osmnáctého století, kdy Prokop Diviš vynalezl hromosvod a lidé se blesku nemuseli dále bát. Další významný krok byl uskutečněn v polovině století devatenáctého, kdy se lidé sami učí vyrábět a používat elektřinu. Dnes si bez elektroinstalací nedokážeme přestavit normálně fungovat, v mnoha domácnostech se elektřinou topí, vaří se na ní, máme světlo a můžeme využívat rozličné spotřebiče.

Při stavbě nového domu nebo opravách elektroinstalací ve starším domě nebo bytě je elektrikář nenahraditelnou osobou. Pokud potřebujete spolehlivého elektrikáře v oblasti Šumavy, velmi rád vám pomůže pan Václav Kočí. Při novostavbě vám udělá návrh elektroinstalací podle vašich přání, který následně i uskuteční. Pokud si nevíte rady, jak by měly elektroinstalace vypadat, kam by bylo lepší umístit přípojku pro jaký spotřebič, nabízí poradenství v oblasti rozvodů.

Kromě zhotovování nových instalací se také stará o jejich údržbu, elektro revize a opravy elektrických zařízení, takže pokud máte doma problém s elektřinou, už víte, na koho se můžete obrátit. I v případě, že máte firmu a potřebujete návrh a zhotovení průmyslových elektroinstalací, jste na správné adrese. Obzvlášť v průmyslových závodech je potom potřeba provádět pravidelné revize, kontroly a údržbu.

Dobrý elektrikář se také zvládne postarat o instalaci hromosvodu, tak abyste doma byli v bezpečí. Hromosvody je také potřeba pravidelně kontrolovat, protože špatný hromosvod může být horší než žádný.