Výběr dětského lékaři byste neměli podcenit

Výběr dětského lékaři byste neměli podcenit

Pokud čekáte miminko, jednou z věcí, nad kterou byste měli začít uvažovat, je výběr dětského lékaře. Dětský lékař je někdo, za kým budete ze začátku chodit s každou maličkostí, která se vám zdá u vašeho malinkého nezvyklá, nebo s dotazy, jestli je tohle a tamto v daném věku normální a podobně. Narodí se vám malinkatý uzlíček a ze dne na den vám převrátí život na ruby. Je proto velmi důležité, abyste pro své děťátko vybrali toho pravého dětského lékaře, který se pro vás na několik let stane první osobou, za kterou půjdete, pokud si s něčím nebudete vědět rady.

Paní doktorka Helena Nováková je přesně takovým doktorem. Jako téměř každý dětský lékař se věnuje dětem od samého narození až do 19 let. Bude vás tedy provázet zdravím vašeho od jeho prvních krůčků, přes pubertu a dospívání až po dospělost. Je důležité si uvědomit, že oproti dospělému obvodnímu lékaři budete pediatra navštěvovat podstatně častěji. V dospělosti už jsme tak nějak navyklý každou chřipku vyležet doma s horkým čajem a paralenem, když jde ale o naše děti, jejichž zdraví nechceme za žádnou cenu podcenit, je to ale poněkud jiné.

Ordinace paní doktorky Heleny Novákové je rozhodně místem, kde se budete vy i vaše dítě cítit příjemně. To, že to s dětmi opravdu umí a že je to žena na svém místě dokládá nejen její dlouholetá praxe (v roce 1996 složila atestaci z pediatrie, potom pracovala několik let na dětském lůžkovém oddělení a od roku 2008 má svou soukromou praxi), ale především to, že sama je matka tří dětí a bude vás tedy chápat nejen jako lékařka, ale i jako rodič rodiče. Protože paní doktorka dobře ví, že cestování s novorozenětem může být náročné, nabízí první návštěvu přímo v rodině a současně s ní nabízí i laktační poradenství.

Spousta rodičů, kteří do svých dětí nechtějí „cpát žádnou chemii“ jistě ocení, že paní doktorka nabízí i přírodní léčebné metody. V roce 2000 absolvovala kurz akupunktury a spolupracuje také s konstituční homeopatkou. Paní doktorka má také své vlastní webové stránky, kde najdete sekci „rady pro maminky“, kde najdete odpovědi na několik základních otázek, které byst si jako novopečená maminka mohla klást.

Pokud tedy hledáte dětského lékaře v Dolních Březňanech a okolí, už nehledejte, našli jste toho nejlepšího.