Do popelnice jen vlastní odpad

Do popelnice jen vlastní odpad

Na dovolenou možná jezdíte se zavazadlem značky Samsonite a ani netušíte, že zámek, který na kufru je, pochází z české firmy, která sídlí v Horažďovicích. Určitě je to moderní kódový zámek s nádherným designem.

Kódové zámky jsou praktické, nemusíte po kapsách nosit klíček, který se může ztratit nebo zlomit. Ještě před uzavřením zámku si vyberete číselnou kombinaci, která je vám blízká a kterou hned tak nezapomenete. Zámek nastavíte, kufr zamknete a číselný kód rozházíte tak, aby nikdo nepovolaný neodhadl, jaká je vámi zvolená číselná kombinace. Každý člen rodiny si může zvolit vlastní číselnou kombinaci, takže si zavazadlo můžete půjčovat, aniž byste museli někomu z rodiny vnucovat vámi zvolený kód. Kódové zámky mají široké použití, kromě kufrů, tašek, brašen nebo i objemnějších kabelek se dají použít na poštovní schránky a třeba i popelnice.

Tam je zámek elegantním a užitečným řešením. Kdo má domek, sám ví, jak to funguje. V době svozu odpadu popelnice dáte před dům a najdou se takoví lidé, že vám ji zaplní vším možným. Někde se popelnice zamykají na visací zámky, upevněné na řetízek, jenže před plánovaným termínem odvozu musíte včas myslet na to, že zámek je třeba sundat. Popelnicové zámky z Horažďovic jsou velmi důmyslné, fungují jako závaží. Popelnici otevřete a dáte do ní odpad, přitlačíte víko a uzavřete ji. Když přijede kuka vůz, popelnice se po zavěšení do úchytného systému a po převrácení sama otevře. Prázdnou ji pracovník technických služeb zase sám uzavře. Kdyby se popelnici někdo pokoušel otevřít, musel by použít hrubé násilí. Sama se neotevře ani tehdy, kdyby ji někdo povalil na zem. Popelnicové zámky se dělají buď na klíček nebo na kombinaci kódu a klíčku.

Kromě výroby zámků, koleček a držátek na kufry horažďovická firma Plamet dělá i značení a gravírování laserem. Je trvalé flexibilní a velmi rychlé. Výsledkem laserového gravírování je přesný a trvalý popis libovolnými alfanumerickými znaky nebo i grafika ve vysokém rozlišení. Při značení mění laserový paprsek při kontaktu s materiálem povrchové vlastnosti hmoty a vytvoří kontrast. Tímto způsobem se dá označit ocel, litina, titan, mosaz, bronz, hliník, ale i plasty, pryž, samolepící fólie, sklo a tvrdé dřevo. A samozřejmě i zlato a stříbro.