Využívejte balkón i za deště

Využívejte balkón i za deště

Na balkóně nebo lodžii se dá posedět, můžete tady mít své oblíbené křeslo, stoleček a poličku s knížkou, rostliny v květináči, a také tady můžete věšet prádlo, které by vám v koupelně nebo na sušáku v pokoji překáželo. Jenže co na podzim a v zimě, když stále prší a je chladno? Pak se balkón využívá jen minimálně. Možností, jak délku užívání lodžie nebo balkónu prodloužit i na měsíce, kdy sluníčko tolik nesvítí, je nechat je zasklít. Více než dvacetiletou zkušenost v tomto oboru nabízí pražská firma Aleše Slabého, která sídlí v Lidečské ulici 14 v Praze 5. Už od svého založení v roce 1995 se specializuje na montáž stínící techniky, oken a bytových doplňků, na stavbu zimních zahrad a zasklívání balkónů a lodžií. 

Firma Aleše Slabého je oprávněna používat ochrannou známku OPTIMI, má osvědčení montovat systém OPTIMI a provádět jeho servis. Systém OPIMI, který je určený na zasklívání lodžií, je na trhu od roku 1994, kdy byla práva na jeho výrobu zakoupena od finské firmy Lemminkainen. Zavedení OPTIMI se v České republice setkalo s obrovským zájmem, oblíbili si ho hlavně obyvatelé panelových domů. Začali si ho ale objednávat i majitelé bytů v cihlových domech a  domků, kteří měli otevřené balkóny, lodžie a terasy a přáli si je užívat i v zimě.

A jak systém OPTIMI funguje? Lodžie je osazena u stropu horním, rozdvojeným kolejničkovým vedením, spodní vedení je na zábradlí. Mezi kolejničkami se na kolečkách posouvají tvrzená skla, upevněná v profilech. Boční hrany rámeček nemají, takže lodžie velmi dobře vypadá a neruší nijak celkový vzhled domu. Lodžie se dá velmi jednoduše otevřít, první sklo u boční stěny se otevře a další skla se posouvají a přiklápějí na otevřené nebo již odsunutá skla. Lodžie se dá podle potřeby zcela otevřít nebo se dají odsunout jen některé díly. Stejně jednoduché je i lodžii zase uzavřít.

Kromě OPTIMI firma Aleše Slabého montuje také systém GLASA, který se hodí pro všechny typy lodžií a balkónů, pro zimní zahrady, skleníky a altány. Dá se použít i na vytvoření dělící stěny. Zajišťuje minimalizaci tepelných ztrát, ochranu proti hluku, prachu, dešti, sněhu a chrání  nemovitost před zloději.