Není hotel jako hotel

Není hotel jako hotel

Ubytování v hotelech, hostelech, chatách či penzionech nemusí být vždy jen za účelem přespání. V dnešní době jsou ubytovací zařízení už na tolik vybavené a poskytují tolik služeb, že jsou v nich někteří lidé schopni strávit celou dovolenou. Někteří lidé si přespávání v ubytovacích zařízeních, a zejména pak v hotelích, nakolik oblíbili, že začali provozovat něco jako hotelovou turistiku a baví se navštěvováním a zkoušením různých hotelů.

I když nejsme „fandy do hotelů“ i tak nás mohou něčím překvapit a uchvátit. Některé z nich mají dokonce své příběhy, jejichž kořeny sahají o pár století zpět. Někdy zase hotelové zdi vypráví o tom, co se stalo docela nedávno. Například v Praze najdeme Augustine a Luxury Colletion Hotel, který je součástí komplexu Augustiniánského kláštera sv. Tomáše. Některé pokoje, ve kterých se dnes ubytovávají lidé hledající pohodlí a komfort, vznikly ze spojení několika mnišských cel. Na místě, kde tedy dříve žilo několik mnichů odříkavým životem, si dnes my můžeme plnými doušky vychutnávat luxusu novodobého hotelu. No není to ironie?

Hotely už jsou dnes tak rozšířené, že si mohly dovolit začít vznikat i hotely jen pro určité typy lidí. Na Bahamách tak například najdeme hotel pro plnoštíhlé. Díky lokalitě hotelu si jeho hosté mohou vychutnat dech beroucí výhled na Atlantický oceán, ale to není to jediné, čím je hotel zajímavý. Pro jeho hosty je zde připravena odborná pomoc. Mají možnost scházet se ve skupinkách na skupinových terapiích, kde probírají své problémy s nadváhou a cesty, které k ní vedly. Někteří se zde mohou také pochlubit úspěchy, kterých zatím v boji proti nadváze dosáhli.

Mezi spoustou nevšedních typů hotelů a ubytovacích zařízení však pořád můžeme najít i ta tradiční. Ne každý totiž vyhledává hotel jako nějakou atrakci, ale chce v něm strávit jen pár klidných příjemných nocí. I takových hotelů je zde pořád spousta.

Ať už tedy toužíme po historii, extravaganci, zážitku či hledáme jen příjemné a klidné místo, kam na pár nocí složit hlavu, určitě si najdeme ubytování, které bude to pravé přímo pro nás.