Květiny jsou ozdobou bytu

Květiny jsou ozdobou bytu

Když vejdete do květinářství, zpravidla to tam nádherně voní a všude jsou ve velkých vázách s vodou řezané květiny všech druhů a barev. Můžete si nechat uvázat obrovské slavnostní kytice pro takové mimořádné životní události jako je svatba, promoce, kulaté životní výročí, nebo si zde vybrat kytici, kterou dáte poslední sbohem někomu, na kom vám opravdu záleželo a koho jste milovali. Snoubenci si v květinářství objednávají hlavně kytice pro nevěstu a korsáž pro ženicha, často ale také celou svatební výzdobu, kytičky pro svatebčany a květiny na auto pro nevěstu. Smuteční kytice a věnce nebývají tak barevné a veselé, ale i ony jsou krásné a elegantní.

V květinářství se nevážou jen velké pugéty, stačí když si tady koupíte skromnější kytičku, kterou si postavíte do vázy na stůl v jídelně nebo obývacím pokoji. Uvidíte, jak květiny provoní váš byt, přinesou do něj přívětivou atmosféru a pohodu. I když to možná nevnímáte, jsou to živé organismy, které člověka dokáží potěšit.

 

V květinářství Děčín v prodejně AD ALBIM květinám rozumějí a poradí i s pěstováním rostlin v květináčích a s interiérovými dekoracemi. Každá rostlina si žádá svoje, některá miluje slunce, jiná zase stín. Floristé mají výtvarné cítění a ke květinám dokáží vybrat i takové předměty, které jejich krásu znásobí a podtrhnou. Jsou to keramické nádoby a hrnečky, ozdoby do květináčů, na zeď i do oken, dekorace z textilu, mašlí a třeba blyštivých ozdob. Některé jsou ideální pro výzdobu v období před vánoci nebo velikonocemi a z vašeho bytu odejdou spolu s uvadajícími květy, jiné u vás setrvají i několik let. Jsou to třeba ikebany, tolik populární v Japonsku, nebo ozdoby ze sušených květin.

V květinářství najdete i rostliny, které si můžete do truhlíku vysadit na jaře na balkón nebo které umístíte do zimní zahrady. K nim dokoupíte květináče všech barev, hliněné, plastové nebo i se samovlažováním, hnojiva, postřiky proti škůdcům a další nezbytnosti.

Když se podíváte na balkóny a do oken rodinných domků a bytů, zjistíte, že lásku ke květinám chová hodně lidí. A to je dobře, protože s barvami a vůněmi je náš život mnohem veselejší.