Penzion, hotel nebo hostel?

Penzion, hotel nebo hostel?

V dnešní době, existuje spousta typů ubytování a každý z nás si tedy přijde na své. Občas pro nás ale mže být problém přesně rozeznat, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými ubytovacími zařízeními a jaké ubytování si tedy vybrat, aby odpovídalo našim požadavkům. Pokud se rozhodneme pro hotel, není asi překvapením, že jeho kvalitu poznáme podle přidělených hvězdiček. Čím více hvězdiček hotel má, tím větší očekávání od něj můžeme mít a tím větší kvalitu ubytování nám by měl nabídnout. Ne každé ubytování se však jmenuje hotel a jak se tedy vyznat v těch ostatních?

Botel je svým typem hodně podobný hotelu akorát s tím rozdílem, že se nachází na lodi. Ubytování v botelu nemusíte nutně využívat jen na nějakých plavbách, spousta botelů je dlouhodobě zakotveno u pobřeží a lidé je využívají pouze jako zpestření běžného ubytování v hotelu.

Motel je zase typ hotelu, který se nachází u dálnic a silnic vyšších kategorií. Tento typ ubytování se využívá spíše pouze k přespání motoristů. V tomto typu zařízení lidé většinou nestráví déle než jednu noc, než načerpají síly, aby mohli pokračovat v cestě. Tento typ ubytování bývá často obohacen o další doprovodné služby pro motoristy a cestující po dálnici jako je čerpací stanice, obchod či restaurace.

Poměrně častým typem ubytování, se kterým se můžeme setkat, je hostel. Tuto variantu využívají především nenároční hosté. V hostelu se nachází místnosti, ve kterých je množství postelí pro více lidí. Kuchyňka, WC a koupelna bývají v takovýchto zařízeních společné. Soukromí zde tedy moc nenajdeme, ale účel přenocování to rozhodně splní.

Posledním typem ubytování, na které můžeme běžně narazit, je penzion. Tento typ ubytování je podobný hotelu a liší se hlavně svou velikostí a rodinnou atmosférou. Penziony jsou často rodinnými podniky a přístup hostitelů je tedy podstatně individuálnější než v běžných velkých hotelích. Penziony mají často malé množství pokojů a malou kapacitu, za to si ale můžeme být téměř jistí, že si nás jejich majitelé budou o to více vážit a chovat se k nám přívětivě. Pokud máme tedy rádi osobní přístup, kvalitní služby a rodinnou atmosféru, nenajdeme lepší variantu ubytování než právě penzion.