Odvoz i dovoz všeho druhu

Odvoz i dovoz všeho druhu

Stejně jako my lidé občas potřebujeme někam zavézt a využíváme k tomu taxíky, dálkové autobusy či služby městské hromadné dopravy, s věcmi to není jinak. Když stěhujeme nábytek, těžko ho s sebou nasoukáme do tramvaje, a i kdyby se nám to náhodou povedlo, než přestěhujeme všechno, co potřebujeme, kromě toho, že se psychicky i fyzicky naprosto odrovnáme, zabere nám to minimálně několik dní. Je tedy rozhodně příjemnější a časově mnohem přijatelnější, odvézt všechny tyto věci současně jedním velkým autem. No jo, ale komu dnes stojí na dvoře zaparkované nákladní auto, které čeká, až se jednou za život budeme někam stěhovat, nebo budeme potřebovat někam převézt větší objem a množství věcí? Pravděpodobně nikomu. Toho si kdysi všimli a pochopili šikovní podnikatelé a rozhodli se založit autodopravu, kterou můžeme při podobných příležitostech využít.

Existují různé typy nákladních autodoprav podle toho, jaký druh věcí nebo zboží převáží. Náklady převážené autodopravní společností mohou být různé. Palety, krabice a menší zásilky, potraviny, těžké strojní součástky, zboží určené k recyklaci, písek, půda, odpad a mnoho dalšího. Od toho, jaký náklad auta přepravují, se také odvíjí typ auta a jeho nosnost. Pro menší zásilky plně postačí dodávkové automobily s nosností do 3, 5 tuny, pro větší a těžší náklady se pak využívají kamiony s nosností kolem 7 tun.

Například kontejnerovou dopravu využíváme především na převoz odpadu a sypkých materiálů. Ať už se jedná o převoz suti vzniklé z bourání staré stavby, písku, zeminy, drtě či lehkého směsného odpadu. Nosnost aut určených ke kontejnerové dopravě má celkem široké rozpětí. Může se pohybovat například od tří do dvaceti tun opět podle nákladu, který převáží. Stejně tak se liší objem jednotlivých kontejnerů. Například kontejner na lehký směsný odpad může mít objem něco kolem 12- 14 metrů krychlových.

Asi nejtěžší náklady potom převáží autodopravy pro převoz pracovních strojů, které se využívají například v zemědělství či lesnictví či autodopravy převážející jiná auta.

Typů autodoprav existuje v dnešní době opravdu mnoho. Ať už tedy stavíte a potřebujete přivézt nějaký pracovní stroj, odvézt či přivézt zeminu. Nebo potřebujete využít služeb autodopravy na nastěhování se již do hotového, určitě si na trhu najdete tu pravou pro vás.