Výrobní závody na čtyřech kontinentech

Výrobní závody na čtyřech kontinentech

Pod třemi písmeny “S“, „M“ a „C“ se skrývá firma, jejíž název zní Sintered Metal Corporation. Svou činnost zahájila výrobou filtračních vložek ze spékaného bronzu pro průmyslové filtry pomocí práškové metalurgie. Kvůli klesajícímu prodeji výrobků, a také s cílem změnit image, korporace vstoupila na burzu v roce 1986 pod svým současným názvem SMC, který se dříve využíval pouze jako mezinárodní značka. Tento krok umožnil sjednotit název firmy na domácí i mezinárodní úrovni.

SMC podporuje průmyslovou automatizaci na celém světě prostřednictvím nejmodernějších pneumatických zařízení. Management firmy je přesvědčen, že spokojenosti zákazníků lze dosáhnout jedině tak, že společnost porozumí jejich záměrům a přáním. Proto je snahou rychle a přesně odpovídat na požadavky klientů. SMC má tři základní pilíře. Je to technický vývoj, produkce a zásobování a prodejní síť.

V oblasti technického vývoje SMC stále hledá nové trendy pro výzkum, vývoj a inovaci prvků. K tomu má k dispozici více než patnáct set inženýrů, působících ve výzkumných centrech v Japonsku, Číně, USA a v Evropě. Na starém kontinentu jsou výzkumná centra ve Velké Británii a v Německu. Všechna výzkumná centra mezi sebou spolupracují a sdílejí informace, aby dokázaly rychle reagovat na lokální poptávku a mohly nabídnout technický servis nejvyšší kvality. Široké portfolio prvků se dá využít téměř pro každou aplikaci. Unikátní výrobní systémy maximalizují místní výrobní kapacity a zaručují stabilní dodávku zboží. Komplexní produktové řady představují dvanáct tisíc základních prvků s 700 000 variantami. Výrobní závody jsou umístěny na několika kontinentech, šest klíčových je v Japonsku, dvanáct v Asii, jeden v Africe a pět v Americe. V Evropě je dvanáct výrobních závodů, jsou v Rakousku, v České republice, ve Francii, Německu, Velké Británii, Rusku, Itálii, Španělsku, Finsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku.

Rychlou a spolehlivou dodávku zboží umožňují místní sklady. Například centrální evropský sklad pojme více než 30 000 prvků a je připraven je okamžitě distribuovat k zákazníkovi. V každé zemi je vytvořena silná základna s obchodním zastoupením. SMC má v 83 zemích na 500 obchodních poboček. První dceřinná společnost byla založena ve Švýcarsku v roce 1976, další vznikly ve 28 evropských zemích.