Přeprava nákladů i zájezdy autobusem

Přeprava nákladů i zájezdy autobusem

Když v roce 1998 zakládali Iveta a Tadeáš Barteczkovi rodinnou firmu SPETRA CZ s. r. o., možná ani netušili, že v roce 2018 budou v Třanovicích na severní Moravě zaměstnávat 150 lidí a zajišťovat zásilkové a přepravní služby čtyřiceti kamiony a čtyřmi autobusy. Jejich tehdejší sedmileté podnikatelské zkušenosti jim ale přinesly spoustu inspirace a nápadů, a nakonec se úsilí, vynaložené na další rozvoj firmy, zúročilo.

Hlavní náplní společnosti je nákladní doprava a spedice. Rozměrné náklady jsou přepravovány kamiony nejen po území České republiky, ale celé Evropy. Ve vozovém parku je 38 kamionových souprav značky Scania, všechny jsou vybavené chytrým navigačním systémem. Přestože jsou vozidla pravidelně podrobena důkladnému servisu, kvůli bezpečnosti a kvalitě dopravy je majitelé často mění za nová. Na silnicích tak potkáte vozidla s nápisem Spetra nejvýše pět let stará. Všechny kamiony splňují přísné podmínky na ekologický provoz. Za tahače se připojují plachtové návěsy a chladírenské vozy s certifikací na přepravu potravin. Do provozu ale vyrážejí i nízkotonážní vozy s hmotností do 9 tun značek Avia a Iveco, sklápěcí návěsy a silo vozy. Jediné, co firma nevozí, jsou nebezpečné věci, vyjmenované v Evropské dohodě o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR), a nadrozměrné náklady.

K pronájmu kamionů je nabízen čtyřiadvacetihodinový dispečerský servis, společnost nabízí i pomoc s logistikou přepravy a skladováním zboží v monitorovaném areálu v Třanovicích o rozloze 5 500 m². Drobné zboží a další náklad je převážen za pomoci desítek partnerských přepravců, kterým Spetra zařizuje kompletní přepravní servis a administrativu.

Autobusová doprava je zajišťována čtyřmi luxusními autobusy s kapacitou 60, 48 a 56 osob. Autobusy lze pronajmout na poznávací i pobytové zájezdy, nebo i třeba jen na krátkou akci v rozsahu jednoho dne. Autobusy Scania jsou vybavena bezpečnostními systémy, mají velký zavazadlový prostor a kvalitní klimatizaci. Vzdálenost mezi sedadly, vybavenými bezpečnostními pásy, zajišťuje pasažérům pohodlí i bezpečnost.

Kamiony, autobusy i osobní auta si můžete v Třanovicích také umýt a natankovat kvalitními palivy od společnosti MOL. Myčka nabízí i doplňkové služby jako je mytí podvozku, čištění a vymývání cisteren.