Kvalitu skleněného pilníku oceníte

Kvalitu skleněného pilníku oceníte

Chcete potěšit svou partnerku nějakým dárkem a chybí vám inspirace? Poradíme vám. Kupte jí dárkovou sadu skleněných pilníků Swarovski nebo sadu, která bude kromě pilníků špičkové kvality obsahovat ještě také škrabku na nohy a pinzetu. Pohledná krabička s obsahem luxusních pomůcek na manikúru nebo pedikúru s malovanými ozdobami nebo třpytivými kamínky určitě potěší.

Skleněné pilníky vypadají na první pohled velmi jemně, jejich brusná plocha ale zaručuje vynikající vlastnosti a má téměř neomezenou životnost. Jsou vyrobeny z tzv. „float“ plochého skla bez těžkých kovů, prvků a přísad, které by mohly být škodlivé pro lidský organismus.

A proč jsou pilníky ze skla lepší než kovové? Zjistíte to, až si koupíte. Povrch kovového pilníku je hrubý a nešetrný, nehty se po jeho použití třepí a lámou. Broušení skelnou plochou je účinné a na dotek mnohem příjemnější. Skleněný pilník nehty úplně vyhladí. Povrch kovového pilníku se používáním časem otupí, protože brusná zrna jsou připevněna k podkladu a postupně vypadávají. Povrch skleněného pilníku je součástí jeho „těla“, takže svoje vlastnosti nezmění. Kovový pilník je pórézní, mohou se v něm uchovávat bakterie, mikrobi a plísně. Sklo splňuje veškeré hygienické standardy, a je tak vhodný i pro profesionální využití. Nekoroduje ve vlhkém prostředí, dá se velmi dobře vyčistit, vydezinfikovat běžnými čistícími prostředky nebo dokonce vyvařit, a případně i sterilizovat v autoklávu.

Při běžném používání jedním majitelem se pilník po použití jednoduše umyje pod tekoucí vodou, případně za pomoci kartáčku. Pokud se umaže od krému, dá se na jeho vyčištění použít ředidlo nebo rozpouštědlo. Při běžném používání pilník nepraskne, je odolný vůči pádu na takové povrchy jako je linoleum, koberec nebo dřevo. Poškodit se může pouze při dopadu na kámen, dlaždice nebo beton.

Skleněné pilníky používají nejen ženy, ale také muži, pro které jsou připraveny sady v tlumených decentních barvách. K správnému ošetřování nehtů by rodiče měli vést i děti a koupit jim zaoblené pilníčky, zvlášť odolné vůči mechanickému poškození. A skleněným pilníkem můžete brousit drápky i svému pejskovi nebo kočičce. Díky jemnému povrchu zvířátko broušení skoro nepocítí a velmi brzy si na něj zvykne.