Menší konstrukce si sestavíte sami

Menší konstrukce si sestavíte sami

Se dřevem se nádherně pracuje, dají se z něho udělat zahradní domky, pergoly, ploty, obložení stěn, stropy nebo dokonce celé domy, včetně střechy. Větší a náročnější stavby je asi vhodnější předat nějaké specializované firmě, menší konstrukce šikovní muži (nebo i ženy) zvládnou sestavit sami. Stačí najít pilu, která prodává kvalitní dřevo a nechat si nařezat jednotlivé díly na zakázku.

V obci Staré Sedliště nedaleko Tachova je pila, kterou vlastní Veselý Jiří. Dřevo vám na vaše přání zpracuje. Protože mají pracovníci pily s tímto materiálem bohaté zkušenosti, ještě vám poradí, co pro vás bude nejvhodnější. A budete mít záruku, že si odvezete kvalitní materiál, se kterým se vám bude dobře pracovat.

Základem každé dřevostavby je vybrat si dřevo vysoké kvality. Jedině tak budete mít úspěch. Pila Jiřího Veselého ve Starém Sedlišti se zpracováním dřeva zabývá již řadu let a disponuje moderní pilařskou technikou. Díky kvalitnímu špičkovému vybavení vám pracovníci pily nařežou dřevo přesně podle zadaných parametrů. Můžete si objednat výrobu latí, prken i celých krovů. Je potřeba dodat, že na krovy se pila specializuje a jsou hlavní náplní výrobního programu firmy. Krovy i další řezivo si odsud odvážejí stavebníci ze širokého okolí, takže se s ním můžete setkat na mnoha stavbách na Tachovsku.

Pracovníci pily počítají s tím, že každý zákazník má specifické požadavky, a snaží se mu maximálně vyhovět. Proto nebuďte překvapeni, když budete při zadání zakázky žádáni o přesné parametry – délku, tloušťku a šířku řeziva. Někdy se může stát, že budete potřebovat něco atypického. Ve Starém Sedlišti vás určitě nikdo neodmítne, pokud bude vaše přání reálné, odvezete si právě to, co jste si vysnili.

Řezivo se tady vyrábí převážně ze smrku a borovice. Když si zákazník přeje, firma se postará i o vysušení dřeva. Realizuje malé zakázky pro maloodběratele, ale je schopna vyhovět i požadavkům na zpracování většího množství dřeva.

Než se do stavby, jejímž základem je dřevo, pustíte, můžete na pilu přijet a poradit se. Je lepší získat cenné rady od odborníků, než mít na dvoře řezivo, se kterým se vám bude špatně pracovat nebo které je na váš typ stavby nevhodné. Pila u Tachova za léta svého provozu zpracovala dřevo pro různé typy staveb, takže vám její pracovníci pomohou nejen s výběrem druhu dřeva, ale doladí v případě nesrovnalostí rozměry krovů, latí a prken.