Kam v Česku za zábavou?

Kam v Česku za zábavou?

Začíná léto a my jako každý rok plánujeme dovolené, prodloužené víkendy, nebo alespoň jednodenní výlety. Každý z nás volí jinou destinaci a s ní i jiný typ dovolené. Někteří prahnou jen po odpočinku a chvíli nicnedělání, aby si vykompenzovali tu nekonečnou honičku a každodenní stres v práci. Někteří zase chtějí své dny volna využít k poznávání nových míst a to ať v zahraničí, nebo u nás v České republice. Jiní zase hledají co největší adrenalin a sportovní vyžití. Ideální dovolená je pro ně někde vysoko v horách na túrách či při lození po skalách. A jiní zase dovolenou přizpůsobují hlavně svým dětem a snaží se pro ně najít co nejzábavnější vyžití. Ať už máme rádi jakýkoliv typ dovolené, účel je pro nás všechny stejný. Dovolit si dělat něco, na co nám za normální pracovní týden nezbývá čas. Nezáleží proto, jakou dovolenou zvolíme, ale jak si ji užijeme.

Pokud jste se rozhodli pro dovolenou nebo výlet po České republice, máte hned několik možností. V Královéhradeckém kraji se nachází krásná vesnice Vlčkovice v Podkrkonoší. Pokud bydlíte v okolí této vesnice, nebo pokud byste se rozhodli ji navštívit, zde je pár typů na výlety, které byste mohli v jejím okolí podniknout.

Pokud byste návštěvu Královéhradeckého kraje chtěli spojit s návštěvou jeho krajského města- Hradce Králové, můžete si tuto návštěvu zpestřit výletem do botanické zahrady léčivých rostlin, která se zde nachází. Tato zahrada je účelovým zařízením farmaceutické fakulty univerzity Karlovy, která zabezpečuje pěstování rostlin pro výzkumné účely. Pokud se tedy zajímáte o rostliny, zde si jistě přijdete na své. O něco typičtějšími výlety jsou potom prohlídka nedalekého hradu Pecka, kterému je díky jeho malebnosti přezdíváno „Perla Podkrkonoší“. Návštěvou hradu a zámku Trutnov jistě taky neuděláte chybu. Tento objekt byl nejdříve hradem, v pozdějších letech byl přestavěný na zámek a dnes v něm najdeme Muzeum Podkrkonoší v Trutnově. V letních měsících jistě nepohrdnete časem stráveným u vody. Rekreovat se můžete například u vodní nádrže Rozkoš nebo na přehradě Les Království. Obě tyto místa najdete v Královéhradeckém kraji nedaleko obce Vlčkovice v Podkrkonoší. Kdo má raději koupání spojené s vodními atrakcemi, může navštívit aquapark Špindl nebo aquapark Hradec Králové.

Zajímavých míst, která stojí za to navštívit, je v České republice spousta, stačí si jen vybrat to správné místo a začít výletovat.