Cestování a ubytování v jižních Čechách

Cestování a ubytování v jižních Čechách

Svou polohou uprostřed krásné přírody jižních Čech láká k návštěvě město Březnice. V málokterém městě zůstává tak zachovaná jednota krajiny a historie. Můžete tu navštívit krásné historické náměstí jemuž vévodí kostel sv. Ignáce z Loyoly a sv. Františka Xaverského, dominantu města státní zámek Březnice, nebo židovskou čtvrť se synagogou. Zámek rozhodně stojí za návštěvu, pyšní se jednou z nejstarších knihoven v Čechách a je obklopen renesanční anglickou zahradou. A i celé okolí obce je plné historických zámků, hradů, zřícenin a tvrzí, které si zaslouží bližší prozkoumání.

Velmi atraktivní je i místní příroda, nedaleko se rozkládá známá vodní nádrž Orlík a západně od města leží chráněné krajinné území Brdy, které přitahuje turisty a cyklisty z celé vlasti. Nedávno byl zpřístupněn veřejnosti bývalý vojenský újezd v Brdech, který je lákavým neprobádaným a tajemným územím.

Pokud se rozhodnete v rámci svých cest zavítat do Březnice a chcete tomuto unikátnímu kraji a městu věnovat více než jeden den, jistě budete řešit otázku ubytování. Hotel Březnice – Městský pivovar by nadšené cestovatele měl být jasnou volbou. Tento nově zrekonstruovaný hotel nabízí 3 samostatné apartmány s kuchyňkou a několik standartních pokojů s vlastním sociálním zařízením za velmi příznivé ceny. Pro nejmenší je samozřejmá možnost dětské postýlky nebo pro více lidí přistýlky. Hotel má vlastní restauraci, ve které se podávají snídaně a hosté mají i možnost dalšího stravování. Restaurace je také velmi oblíbená místními, pro své výborné jídlo, široký výběr vín a příjemné posezení na letní terase. V zahradě hotelu je nově vybudované dětské hřiště.

A pro ty, co jsou z Březnice, hotel nabízí ideální prostory pro pořádání svateb, oslav, večírků a dalších událostí. V horním lokále, kde se podávají snídaně pro hotelové hosty je i možnost promítání a je tak vhodný i pro fandění při sportovních událostech.