Na oběd v centru Českých Budějovic

Na oběd v centru Českých Budějovic

Přímo v centru Českých Budějovic, kousek o náměstí, najdete Restauraci Karla IV. Jeden vchod je z ulice Karla IV., druhý z ulice Dr. Stejskala, poté, co projdete pasáží.

V romantickém útulném prostředí můžete uspořádat jakoukoli rodinnou oslavu, svatbu, promoci nebo firemní večírek.

Personál restaurace nachystá nádhernou tabuli, ke které se vejde až padesát osob. Příjemné prostředí, zvláště v létě, je na střešní terase, kam můžete klidně pozvat i čtyři desítky hostů. Pokud si budete přát absolutní soukromí a klid, můžete si objednat Hodovní místnost. Ta je sice trochu menší, ale 26 osob se sem pohodlně vejde. Nemusíte se bát, že budete slzet kvůli cigaretovému kouři, restaurace se plně nekuřácká. Přímo z měděného tanku se tady čepuje plzeňské pivo jako křen, víno se objednává z vinařství Hruška a Kamelot.

Když se nechystáte slavit, nevadí. U Karla IV. můžete zahájit každý den v půl osmé snídaní nebo si sem zajděte na svačinu. Čeká vás tady bohatý výběr domácího pečiva a zákusků, čerstvé saláty a chlebíčky podle vlastních receptur, obložené bagety a žemle. Pokud máte speciální přání nebo chcete svoje přátele či kolegy překvapit něčím obzvlášť zajímavým, zavolejte do restaurace předem, obložené chlebíčky, zákusky nebo bagety vám předem nachystají podle vašeho přání.

V jedenáct hodin už je možné přijít na polední menu a vybrat si z hotových jídel domácí výroby. Když zrovna nestíháte a potřebujte nutně být v práci i přes poledne, dostanete vše pěkně zabalené a odnesete si jídlo s sebou. Polední menu se vydává až do 14. hodiny, ale ani později nezůstanete v restauraci České Budějovice o hladu, protože vám přinesou cokoli z bohaté nabídky jídelního lístku. Jsou v něm předkrmy, polévky, maso z grilu, steaky, ryby, saláty, těstoviny a také dezerty. Kdo si chce dát jen něco malého k pivu nebo vínu, je pro něj nachystaná třeba škvarková pomazánka, Karlovo prkénko s uzeným a sýry, kuřecí křídla, utopenci nebo pražené mandle.

Někdy dáte raději přednost oslavě v soukromí domova než v restauraci, ale nezvládáte vše nachystat. U Karla IV. Si tedy objednejte cateringovou službu. Vše vám dovezou a vy budete jen slavit. A bez starostí.