Svěřte střechu odborníkům

Svěřte střechu odborníkům

Mít dům s děravou střechou je jako mít auto které nejezdí. Střecha je nejvíce namáhaná část domu, která nás chrání před veškerými vrtochy přírody a je proto zásadní, aby byla dobře navržená, fungovala, jak má a odolala větru, dešti i sněhu. Střecha se skládá z nosné konstrukce neboli krovu, izolačních vrstev a krytiny. Kdo se tedy zaměřuje na stavby a opravy střech musí být multifunkční a rozumět mnoha oborům. Většinou musí zvládat profese jako je pokrývač, klempíř i tesař.

Velmi schopným řemeslníkem zaměřujícím se na opravy i realizace nových střech je Radek Jindrák z Jablonce nad Nisou. Je to odborník, který dokonale rozumí svému řemeslu. Při stavbě střechy je na výběr z mnoha typů krovů, materiálů na krytiny i na oplechování a o vhodné volbě izolace se ani není třeba zmiňovat.

Špatně zvolená izolace střechy může napáchat mnoho škod a následné opravy jsou mnohem náročnější a nákladnější než si hned v začátku pozvat odborníka a nechat práci na něm. Je potřeba aby izolace udržela teplo ale zároveň bylo umožněno odvětrávání. Stejně tak i u výběru střešní krytiny není dobré dát jenom na její estetické vlastnosti ale především na ty funkční. Druhů je nepřeberně, neustále přibývají nové materiály a metody a laik, který se v oboru nepohybuje a nesleduje novinky těžko bude volit to nejvhodnější řešení.

I poslední fáze při stavbě střechy, kterou je oplechování a klempířské práce si žádá vhodný výběr materiálu a umístění plechů. Stále nejpoužívanějším materiálem je ocelový, měděný nebo zinkový plech, avšak jsou i modernější řešení jako plast a hliník. U dobrého klempíře je i možnost nechat si vyrobit okrasné prvky. A i poslední estetická úprava kterou jsou nátěry střech, fasád a štítů jde mnohem snáze, a hlavně bezpečněji s montážní plošinou.