Po výletě na pořádné jídlo

Po výletě na pořádné jídlo

Jedním z pokladů Jeseník a místem, které se jistě vyplatí navštívit je obec Velké Losiny. Někdo si hned vybaví renesanční zámek, jiný papírnu nebo termály. Nejen za těmito památkami a relaxací v romantické přírodě Jeseník se sem vydává mnoho turistů. Renesanční zámek láká k návštěvě svými arkádami a freskami a také temnou historií spojenou s Losinskými hony na čarodějnice. Termální lázně jsou skvělým místem k odpočinku a nabrání nových sil a papírna s tradiční manufakturní výrobou je jediná svého druhu v České Republice.

Každý znavený cestovatel si však občas potřebuje odpočinout, občerstvit se a nabrat nové síly na další objevování památek. Když vás ve Velkých Losinách přepadne hlad a potřebujete si na chvíli sednout, stačí jít od papírny přímo za nosem. Vůně grilu z restaurace u Mrázků, nacházející se přímo naproti ruční papírně se line daleko a každému se začnou sbíhat sliny jen jde kolem. Znavení cestovatelé jistě rádi posedí na letní terase u dobře vychlazeného piva a dají si na posilněnou voňavou specialitku z grilu.

Příjemné prostředí nabízí i vnitřek restaurace, kam si můžete zajít na meníčko, tradiční českou kuchyni, něco rychlého na občerstvení před dalšími výlety nebo jen tak na čepované pivo. Pokud vás zrovna zastihl déšť a potřebujete se někde schovat na delší chvíli, u dobrého jídla a pití se rozhodně nudit nebudete. Dlouhou chvíli si tu také můžete zpříjemnit kulečníkem, šipkami nebo jukeboxem. Tato restaurace ve Velkých Losinách je i vhodná pro pořádání oslav nebo jiných akcí s přáteli. A pokud se vám v obci v malebném údolí řeky Desné zalíbí a chcete tady strávit více dní, abyste si mohli pořádně užit pohádkovou přírodu podhůří Jeseník a dostatečně zrelaxovat v termálech, je u restaurace u Mrázků i možnost ubytování.