Bydlení a zahrada na míru

Bydlení a zahrada na míru

Člověk si začal stavět obydlí, aby získal pohodlí a místo pro svůj odpočinek. V průběhu staletí se nejen změnily požadavky na bydlení, ale také technologie. Ty dnes umožňují postavit domy ekologické, pohodlné, prostorné a vybavené tak, aby se v nich žilo opravdu  komfortně.

Každý chce bydlet moderně, chce mít nadčasový stylový interiér, a proto hledá inspiraci na internetu, v časopisech o bydlení a také v domech a bytech svých známých, které navštíví. Brzy ale zjistí, že vyřešit zařízení není tak jednoduché. A je jedno, zda řešíte místnost, garsonku, velký byt nebo celý dům. Vždycky potřebujete inspiraci, ujasnit si styl, barvy, provoz v místnosti nebo domě, musíte vybrat správný nábytek i dekorace a všechno sladit.   Někteří lidé nakonec zjistí, že je lepší obrátit se na architekta, který se věnuje návrhům interiérů profesionálně a dokáže si se vším poradit. Je to celkem pochopitelné, protože bytový architekt nebo designér se vyzná v materiálech, barvách, ví, jaké má kde užít osvětlení, kde vybrat hezký, kvalitní a originální nábytek a doplňky. Když si s odborníkem domluvíte všechny podrobnosti, obvykle vám zpracuje 3D vizualizaci, abyste si mohli výsledný interiér představit.  Návrh většinou obsahuje i několik řešení, takže si můžete promyslet, co by pro vás bylo nejvhodnější. Bytoví architekti spolupracují se zručnými řemeslníky, zejména truhláři, a mají kontakty také na dodavatele nábytku a bytových doplňků. Když je návrh zákazníkem odsouhlasen, dohlédnou na stavební práce, výrobu nábytku na míru a instalaci ve vašem domově. Interiéry takto vybudované ohromí každého svou propracovaností, funkčností a nápadem. Nemusíte se ani bát, že na vámi vylepšený domov padnou všechny úspory. Cenu si samozřejmě předem domluvíte, při jednotlivých krocích máte kontrolu, kolik se utratilo. Celý proces sledujete a případně můžete přibrzdit ty realizace, které se vám nelíbí. 

Podobně se řeší exteriéry. Když si lidé staví dům na prázdné parcele, většinou mají jen mlhavou představu, jak by mělo okolí domu vypadat. Architekt dokáže poradit, kam umístit bazén, dřeviny, krb nebo třeba i saunu podle toho, na jakou světovou stranu je dům otočen, jaké jsou v krajině klimatické podmínky a také jak bude zahrada kolem domu po úpravách vypadat.