Pily a kotouče rozříznou dřevo i žulu

Pily a kotouče rozříznou dřevo i žulu

Na technologie dělení kovu se specializuje bojkovická společnost Fenoza s. r. o. V její nabídce jsou ty nejkvalitnější pilové pásy značky Wikus. Nejrozšířenější a nejžádanější jsou bimetalové pilové pásy, karbidové pro zvýšení efektivity dělení, pásy z nástrojové oceli a diamantové pásy, které se používají na dělení mramoru, žuly, skla a brzdových obložení. Nabídku pilových pásů na velmi tvrdé materiály doplňují kmenové pilové a bimetalové pásy z nástrojové oceli na dřevo. Bimetalové pásy jsou složené ze dvou částí, z nosné, která je vyrobena z pružinové oceli, a HSS části, napájené laserovým paprskem na pružinovém těle. Tvrdokovové pilové pásy jsou určeny pro dělící operace tam, kde standardní bimetalový pás už nestačí. Používají se pro dělení kalené oceli, legované oceli s vysokým obsahem niklu, titanové oceli, pro minerální stavební hmoty a také na dělení pneumatik. I ta nejostřejší pila se po čase obrousí, ale je potřeba s ní dál pracovat. Firma Fenoza s takovou možností počítá a nabízí svým zákazníků přebrušování pilových pásů.

Kov se dá dělit i HSS pilovými kotouči a pilovými kotouči s břitovými destičkami. Obě varianty kotoučů v nabídce firmy Fenoza najdete. Na neželezné kovy a na dřevo firma nabízí také pilové kotouče s břitovými destičkami. Nejen pilové pásy, ale i kotouče si můžete nechat v Bojkovicích přebrousit.

Pokud se dělením materiálů zabýváte krátce a nejste si jisti, jaké vybavení byste si měli pořídit, je firma Fenoza tím pravým místem, kde dostanete tolik potřebné rady pro vaši činnost.

Kromě pilových pásů nabízí Fenoza celé stroje, jsou to pásové pily na kov, kmenové pásové pily na dřevo a strojní kotoučové pily na kov. Jsou ruční, poloautomatické, automatické a vysokoprodukční. K pásovým pilám je nabízen široký sortiment příslušenství a zákazník může při nákupu strojů počítat i s kvalitním záručním a pozáručním servisem.

Nejsložitějšími zakázkami jsou návrhy kompletních dělících linek na míru, ale i s takovým úkolem si Fenoza hravě poradí. Firmy díky linkám nemusejí shánět tolik pracovníků, protože většina procesů nepotřebuje lidskou obsluhu. Zajistí zakládání materiálu na podávací dopravník, různé druhy výstupní kontroly a zakládání odřezaných materiálů do beden.