Vlasy na nás prozradí hodně

Vlasy na nás prozradí hodně

Každý člověk chce vypadat dobře, obzvlášť ženy dbají na to, aby se líbily. Bez odpovídající péče a snahy to ale nejde. První, čeho si jeden člověk na druhém všimne, jsou vlasy a tvář.

Někdo má to štěstí, že ho příroda obdařila krásnými, hustými a zářivými vlasy. Ale nic nemusí trvat věčně, jen vhodnou péčí můžeme vlasy udržet zdravé a lesklé. Na jejich vzhled má vliv dobrý spánek, pitný režim, dostatečné prokrvení a také dostatek všech látek v těle.

Polovina úspěchu spočívá v tom, jak si vlasy myjeme. Musíme především investovat do kvalitní vlasové kosmetiky. Vlasy si před umytím dobře pročešeme, teplou vodou z nich omyjeme nečistoty. Šampón do vlasů dobře vmasírujeme, dbáme na to, aby se dostal na pokožku, ne jen na konečky vlasů. Potom šampón opláchneme a celou proceduru znovu opakujeme. Podruhé bychom šampón měli nechat na vlasy působit o něco déle. Po prvním umytí se totiž odstraní nečistoty, teprve při druhém si vlasy z šampónu berou živiny. Když z vlasů odstraníme přebytečnou vodu, naneseme na ně kondicionér a necháme ho chvíli působit. Potom vlasy opět opláchneme. Hlavu ručníkem trochu osušíme, vezmeme si na pomoc kulatý kartáč a vlasy začínáme vyfoukávat do požadovaného tvaru. Není při tom dobré používat příliš vysokou teplotu vzduchu.

Tvaru účesu a vitalitě vlasů prospěje návštěva u kadeřníka, který zastřihne roztřepené konečky a použije preparáty, které účesu prospějí.

Kdo není spokojený s barvou vlasů, kterou mu dala příroda, může si nechat vlasy nabarvit odstínem, který se mu líbí, případně si nechat účes osvěžit melírem. Kadeřnictví Praha provádí i prodlužování vlasů nebo jejich zahušťování. Vlasy se dají prodlužovat dvěma metodami – keratinovou a mikrokolečky. Keratinová metoda probíhá za tepla, průhledný keratin se rozpustí a jeho pomocí se do účesu lepí další prameny. Po několika měsících je možné nalepené vlasy přeložit výše a opakovaně je použít. Metoda Micro Rings probíhá ze studena, nové vlasy se do účesu upevňují mikrokoužky.

Namáhaným a poničeným vlasům pomůže rekonstrukční keratinová kúra. Do vlasů se zapracuje mořský keratin, který je posílí a zabrání jejich lámavosti. Kúra se dá opakovat několikrát, aby se vlasy úplně uzdravily.