Co s volným časem v Habartově

Co s volným časem v Habartově

Volný čas v pravém slova smyslu je fenomén až posledních zhruba sto let. Lidé nemusí tolik času trávit v práci, nemusí se starat o polnosti a mohou se sami rozhodovat, jak své volno využijí. Možností je nepřeberně a v každém městě a obci najdeme kulturní středisko, které lidem zprostředkovává možnosti, jak naložit s volným časem. Na samém východu České republiky, v Sokolovském okrese je pro turisty ale i místní, kteří hledají, jak využít svůj volný čas, k dispozici Městské kulturní středisko Habartov.

Toto kulturní středisko ve městě Habartov vzniklo spojením muzea, knihovny, infocentra a kulturního střediska. V infocentru najdou turisté všechny potřebné informace ohledně dopravních spojů, ubytování v regionu nebo turistických zajímavostech a otevíracích dobách památek. Také si tu mohou uschovat zavazadla a seženou pohledy, mapy i připomínkové předměty. Místní tam mohou koupit vstupenky sítě TicketArt a TicketPortal, využít přístupu na internet nebo kopírovacích služeb.

Turisté, obzvláště ti se zájmem o historii a druhou světovou válku by rozhodně neměli minout Muzeum bezpečnostních sborů, věnované Habartovskému incidentu, po kterém provádí průvodci v dobových uniformách. Bitva o Habartov mezi sudetskými Němci a československými četníky je někdy označována za první bitvu druhé světové války.

Součástí kulturního centra je i knihovna s čítárnou, kde se často konají přednášky a semináře ale i akce pro maminky s dětmi. Městské kulturní centrum je i partnerem projektu rekreační zóna jezera Boden. To je střediskem sportů a relaxace v tomto kraji. Kromě koupání si jezero můžete objet na kolečkových bruslích na inline dráze, půjčit si sportovní náčiní na volejbal, tenis, kuželky a další nebo jen tak posedět v občerstvení a kochat se okolní přírodou.