Kotel, který se vyplatí

Kotel, který se vyplatí

Ať už hledáte vhodný kotel pro novostavbu, přemýšlíte o modernizaci topného systému ve vaší domácnosti nebo i předěláváte kotelnu v bytovém domě, jsou pro vás kotle Therm ideálním řešením. Ne nadarmo vzniklo rčení “zlaté české ručičky”. Thermona je zcela česká firma, která ve svém odvětví působí již řadu let a neustále přichází s novými efektivnějšími a ekologičtějšími způsoby vytápění domu. V tuto chvíli je poslední ryze českou společností v tomto odvětví a o kvalitě výrobků svědčí i jejich obliba v zahraničí. Kromě vysoké kvality je cílem firmy nabídnout zákazníkům takové zařízení, které přinese rychlou návratnost vložených prostředků a následnou úsporu za energie. Životnost kotle se pohybuje od 12 do 15 let a díky široké síti servisních partnerů a snadné dostupnosti náhradních dílů je každý problém hned vyřešen.

Kromě klasických plynových kotlů, které jsou spolehlivým a osvědčeným řešením pro každý dům, jsou stále oblíbenějším způsobem vytápění plynové kondenzační kotle. Ty na rozdíl od klasických kotlů využívají skrytého spalinového tepla, a díky procesu kondenzace mají o mnoho vyšší účinnost, menší spotřebu energie a minimální obsah škodlivin. Kromě nich společnost Thermona vyrábí a dodává i řadu elektrokotlů. Všechny kotle se dají sehnat v provedení s možností ohřívání vody průtokovým způsobem nebo v externím zásobníku.

Kromě kotlů samotných poskytuje Thermona a široký výběr dalšího příslušenství jako jsou regulátory a termostaty, komponenty odtahů spalin nebo solární systémy pro ohřev vody. Unikátní jsou potom kaskádové kotelny, které byly ve své době zcela výjimečným řešením ve vytápění bytových domů nebo větších objektů a hojně se využívají do dnes. Jedná se o systém několika menších kotlů zapojených do většího celku, díky čemuž je možné značně regulovat jejich výkon a úspornost.