Izolace od základů až po střechu

Izolace od základů až po střechu

V létě není snad nic lepšího, než posezení na terase u bazénu nebo alespoň slunění se na balkoně se sklenicí ledové kávy. Taková střešní terasa na ploché střeše, odkud se nabízí výhled na bazén nebo zahradní jezírko je pak už vrchol luxusu. Střecha, balkon, terasa ale i bazén však mají jedno společné. Tím společným prvkem, který všude musí být precizně proveden je izolace.

Střecha je vystavena největší námaze ze strany živlů, musí odolat dešti, větru, kroupám i UV záření, a proto je dobře provedená hydroizolace střechy její nejdůležitější vrstvou. Hydroizolací existuje vícero druhů a vzhledem k důležitosti této vrstvy, se ji rozhodně nevyplatí podcenit. Pokud jste z Prahy a okolí a hledáte společnost, která vám provede hydroizolaci ploché střechy, tak aby měla vysokou živnost a absolutní spolehlivost, neváhejte se obrátit na firmu NKB střechy fasády.

I pokud potřebujete provést rekonstrukci střešní izolace, jste na správné adrese. Když už se pustíte do rekonstrukce, jistě za zvážení stojí i zateplení střechy, díky kterému můžete mnoho ušetřit za energie a zajistíte si doma optimální teploty. Zateplovací materiály se stále vyvíjejí a není na škodu prozkoumat novinky na trhu.

Když se od střechy naopak přesuneme k samotným základům domu, i tady je hydroizolace nezbytná. Zabrání pronikání podpovrchové vody a chladu. Hydroizolace spodní stavby budov patří k těm nejsložitějším, a proto je třeba jim věnovat odpovídající pozornost. Zásadní je samotný výběr materiálu, použitá technologie ale i profesionalita při samotné práci, kterou NKB střehy mohou zajistit.

NKB střechy a fasády postarají i o izolaci balkonu nebo terasy. Terasy stejně jako střechy musí čelit povětrnostním vlivům a nepropouštět vodu. S nepropouštěním vody souvisí i izolace bazénů, která když je správně provedena může v kombinaci s vyhříváním i prodloužit koupací sezonu.