Stroje sahající do nebes

Stroje sahající do nebes

Jeřáby. Tak fascinující a pro mnohé jen těžko pochopitelné obrovské těžké konstrukce ve výšce panelových domů. A co to ten jeřáb vlastně je? Je to stroj, který je určený pro zdvihání a přemisťování břemen v prostoru stavby. Břemena se na jeřáb zavěšují nejčastěji pomocí háku. Existuje několik druhů jeřábů. Asi ten nejběžnější, který si většina z nás představí, je takzvaný jeřáb věžový. Tento jeřáb připomínající něco mezi žirafou a převráceným písmenem L, vídáme nejčastěji při stavbě vysokých budov. Dalším typem jeřábu je takzvaný železniční jeřáb. Jak už název napovídá, používá se při různých železničních stavbách a konstrukcích. Je to speciální vozidlo, které se posouvá po kolejích. Můžeme si ho představit jako malinký vláček či vagón, na který je připevněno obrovské pohyblivé rameno. Na principu kolejnic fungují i jeřáby mostového typu. Tyto jeřáby se používají nejčastěji v prostorách výrobních hal či překladišť. Svým vzhledem připomínají most a jsou vybaveny mostovými nosníky, které jsou přímo podepřené pojezdovými jednotkami na kolejnicových drahách.

Druhů jeřábů je zkrátka spousta. A stejně tak jako auta potřebují jednou za čas technickou prohlídku, aby bylo jasné, že u nich vše funguje jak má a jsou způsobilá k jízdě, u jeřábů tomu není jinak. Každý jeřáb potřebuje projít jednou za čas revizí a takzvanou revizní zkouškou. Tyto revizní služby poskytuje spousta firem a často sami nevíme, kterou vybrat. Firma REMONT SERVIS CZ se sídlem v Brně je spolehlivou a ověřenou firmou, která provádí revize jak jeřábů, tak i jiných stavebních strojů. Pokud máte jeřáb, ale chybí vám vyškolený jeřábník, i v takovém případě může firma REMONT SERVIS CZ pomoci. Firma disponuje školícím střediskem, kde provádí školení jeřábníků, vazačů a školení pro obsluhu stavebních strojů. Pokud žádný jeřáb nemáte, nevěšte hlavu. REMONT SERVIS CZ nabízí také pronájem stavebních věžových jeřábů.

Ať už tedy potřebujete vyřešit cokoliv, co se týká jeřábů nebo jiných stavebních strojů, firma REMONT SERVIS CZ vám s tím pomůže.