Ochrání peníze i osoby

Ochrání peníze i osoby

Myslíte si, že napadení pokladníka nebo vozu s penězi můžete vidět leda tak ve filmu? Přestože je Česká republika poměrně bezpečnou zemí, policejní statistiky dokazují, že loupeže a krádeže vloupáním jsou i u nás stále aktuálním problémem. V loňském roce bylo spácháno 1564 loupeží, z toho 21 na finančních institucích a 78 proti úřední osobě. A bylo provedeno 1429 krádeží vloupáním.
Bránit se proti nenechavcům není jednoduché, je těžké předvídat, kdy se jim zamane vzít si váš majetek. Sami budete těžko hlídat firmu ve dne, v noci. Riskantní jsou i svozy tržeb, převozy cenin a hotovosti. Pachatel si může vašeho pracovníka vyhlédnout, dokonale zmapovat jeho pravidelnou činnost, a potom je už otázka času, kdy zaútočí. Cítíte-li se ohroženi, neváhejte a obraťte se na bezpečnostní službu. Určitě vám její pracovníci poradí, jak se chránit. Bezpečnostní agentury zajišťují fyzickou ostrahu, dokáží vám ochránit firmu v objektu, celou budovu nebo jen určitý majetek. Vzhledem k tomu, že se této problematice profesionálně věnují, budou vědět, který způsob ochrany pro vás bude nejúčinnější. Jestli to bude připojení na pult centralizované ochrany, nebo strážní služba. Pomohou vám určitě i s výběrem bezpečnostních kamer a dalších prostředků pasivní ochrany objektů. Jsou-li vhodně zvolené druhy zabezpečení, bude vaše firma méně zranitelná i v době víkendů, svátku a nočních hodin. V každém objektu je totiž něco cenného. Jsou to počítače, data v nich obsažená, a další technika, která nestojí haléře. I kdyby se nic cenného neztratilo, pachatel vybavení vašich kanceláří poničí a poškodí.


Bezpečnostní služba je schopna zajistit i ochranu osob. Nejsou to jen případy, kdy je někomu vyhrožováno, ale také situace, kdy osoba převáží něco cenného, peníze, šperky nebo důležité dokumenty. Zcela nezbytná je pomoc bezpečnostních služeb při ukládání hotovosti do nočních trezorů a při obsluze bankomatů.
Pracovníci bezpečnostních agentur procházejí specializovanými vzdělávacími kurzy. Jejich znalosti se týkají nejen ochrany osob a majetku, ale i třeba poskytnutí první pomoci. Možná byste byli překvapeni, kolika zákazníkům supermarketů zachránili život, když jim poskytli pomoc při epileptickém nebo hypoglykemickém záchvatu, případně při zástavě srdce.