Paní doktorka to s dětmi zkrátka umí

Paní doktorka to s dětmi zkrátka umí

Kdo má malé dítě, dobře ví, jak je důležité najít šikovného dětského a dorostového lékaře, který má zkušenosti, dobře rozumí dětem, umí to s nimi a hlavně dokáže rozlišit, které problémy dítě ohrožují a které jsou méně podstatné a vyřeší je čas a zejména vývoj mladého organismu. Dítě, i když je maličké, moc dobře rozezná, který člověk pro něj má pochopení a který ne. Znáte to, někdy dítě začne plakat jen co vkročí do čekárny, jindy je relativně v klidu a nechá si líbit i docela nepříjemné a bolestivé vyšetření. Stejné je to s mladými slečnami a chlapci v pubertě. Se svými problémy se někdy nechtějí svěřovat ani rodičům, ale lékařka, kterou znají od útlého dětství, z nich dokáže vytáhnout ta největší tajemství.

V Třinci mohou rodiče najít právě takového lékaře pro děti a dorost v MUDr. Marianě Jínkové. Za svůj profesní život nasbírala v praxi bohaté zkušenosti, vždyť v mnoha případech k ní chodí už druhá generace pacientů. Kromě běžné lékařské péče se věnuje i preventivním zdravotním prohlídkám, poradenství, a to nejen ve vztahu ke kojencům, odběrům pro diagnostiku různých onemocnění a povinnému i nadstandardnímu očkování. Když je potřeba, dojde se podívat na nemocné dítě do místa jeho bydliště nebo třeba malé holčičce propíchne ouška, aby mohla nosit krásné náušničky od babičky. Hovoří česky, polsky i německy, takže si poradí i s prohlídkou a ošetřením zahraničních turistů. Má uzavřené smlouvy se šesti pojišťovnami, a tak pokryje široké spektrum pacientů, pojištěných u Všeobecné zdravotní pojišťovny, Pojišťovny ministerstva vnitra, Oborové ZP bank, pojišťoven a stavebnictví, Vojenské, České průmyslové ZP a také Revírní bratrské pokladny.

Pacienti i rodiče ji velmi dobře hodnotí jako trpělivou, pohodovou, usměvavou a příjemnou ženu. Stejně dobře je hodnocena sestřička Darina Sekeráková. Paní doktorku najdete v její ordinaci na Husově ulici 289 každý den dopoledne i odpoledne kromě pátku, kdy je otevřeno od 7,30 do 13 hodin.