Spolehlivost, rychlost, kvalita

Spolehlivost, rychlost, kvalita

Společnost MGM, spol. s r. o., z jižních Čech vyrábí a dodává stroje pro termické dělení materiálů a svařovacích agregátů. Pro ty, kteří se v tomto oboru pohybují, není název společnosti neznámým pojmem, spíše naopak. Firma MGM zahájila svou činnost už v roce 1991 a za roky své existence si na trhu s pálící technikou vydobyla významné postavení.

V roce 1995 MGM otevřela druhé pracoviště v České republice, a to na severu Moravy v Ostravě. O další tři roky později se majitel firmy rozhodl k odvážnému kroku a začal se svými kolegy vyvíjet a vyrábět vlastní CNC řídící systém. Pálící stroje začaly být na přání zákazníků vybavovány autogenní nebo plazmovou technikou a brzy se začaly vyvážet do celé východní Evropy. Zájem o výrobky firmy MGM dále stoupal a v roce 2003 už exportovala do celé Evropy. Zároveň vybudovala řadu zahraničních zastoupení, v Estonsku, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Srbsku, Litvě, na Ukrajině, na Slovensku, v Německu, Švýcarsku, Rakousku, Francii, Slovinsku a Rumunsku. Tyto pobočky se dnes starají o prodej výrobků MGM a také o jejich servis.

Společnost MGM vyrábí a dodává stroje s vlastním řídícím systémem na bázi Soft-CNC s komfortním softwarovým vybavením, který poskytuje uživatelům řadu výhod v oblasti termického dělení kovových materiálů. Vyvinula také nový typ pálícího stroje pro plazmové řezání s názvem Arrow a stroje pro řezání autogenem a plazmou. Stroje typové řady Omnicut dokáží kromě již zmíněného autogenu a plazmy použít k řezání i jiné technologie.

Rozšíření trhu si kromě investic do vývoje vyžádalo v roce 2005 i výstavbu nové budovy. Byla v ní umístěna pracoviště, která komunikují s jednotlivými středisky MGM, moderní výrobní hala, sklady a také kanceláře pro konstruktéry a vývojáře. Nové prostory se využívají rovněž pro testování vyrobených zařízení a umožnily i vybudování vlastního školícího střediska pro zaměstnance a zákazníky.

Protože celosvětové trendy stále více směřují k získávání alternativních energetických zdrojů, MGM zaměřila na tuto oblast svůj vývoj a přišla s další, ještě modernější technologií. Stroje svařují solární absorbery ultrazvukem. Tři typy těchto svařovacích zařízení je možné spojit do výrobních linek a dosáhnout ještě lepších výsledků.