Koupání, sport a rybaření

Koupání, sport a rybaření

Teplé počasí láká do přírody, do lesa, na vycházky, na kolo i do vody. Už prvního května zahajuje sezónu rekreační středisko Bransouze na Třebíčsku. Bransouze je nevelká obec s dvěma stovkami trvale žijících obyvatel, dobře dostupná vlakem, ležící na trati Jihlava – Znojmo.

V obci byl na levém břehu řeky Jihlavy na konci sedmdesátých let vybudovaný bazén. Dnes je v tomto místě celý sportovní areál s ubytováním a občerstvením, kde je možné strávit den, víkend nebo i celou dovolenou. Ručíme za to, že tady se nudit nebudete, i když se trochu zhorší počasí. V areálu je sportovní vyžití pro děti i dospělé, tenisový kurt, volejbalové hřiště pro volejbal a nohejbal, pro děti kolotoč, skluzavky, houpačky, dětský domeček, pískoviště a tolik oblíbená trampolína. Jestli se sem vypravíte, určitě si vezměte kola, protože kousek od areálu vede cyklistická stezka. Kola se v ubytovně dají po dobu pobytu uskladnit. Vedle areálu je parkoviště, takže se dá přijet až na místo autem.

Ubytovna má kapacitu 46 míst, nabízí čtyřlůžkové, třílůžkové a dvoulůžkové pokoje. V přízemí je kromě čtyř čtyřlůžkových pokojů sociální zařízení, které je určeno pro všechny ubytované. V prvním patře je jeden velký pokoj pro čtyřčlennou rodinu, čtyři pokoje po třech a sedm pro dvě osoby. Veškeré vnitřní prostory včetně umývárny a WC jsou nově zrekonstruované. Jedna osoba zaplatí za nocleh 200 Kč, pokud se ubytuje na dvě nebo více nocí, bude cena ještě nižší, jen 150 Kč za noc. Děti do tří let ubytování neplatí, za pejska zaplatíte za noc 20 korun.

V areálu je stánek s občerstvením a posezením, ubytovaní si ale mohou objednat i stravu. Plná penze přijde na den zhruba na 170 korun, polopenze do stokoruny, děti do deseti let platí méně. Jedinou podmínkou je nahlásit stravování předem. V prostranství areálu je ohniště, kde se dá opékat maso nebo špekáčky. Pokud se sejde větší skupinka, je možné na rožeň objednat i sele.

Rybáři ocení možnost zachytat si kapry, cejny, štiky, jelce nebo třeba ostroretky na rybníku v Brtnici. Rybářský lístek není nutné vlastnit, stačí si předem na místní organizaci rybářského svazu domluvit tzv. hostenku.

Ubytovna je vhodná nejen pro rodiny s dětmi, ale také školní výlety, soustředění sportovců nebo na firemní akce. Každý rok je v provozu do konce září.