Oživení interiéru nemusí být drahé

Oživení interiéru nemusí být drahé

Jak se říká, změna je život. A člověk změny potřebuje, aby se necítil ubíjený neustálým stereotypem. To platí naprosto o všem v životě a stejně tak i o bydlení. Oživit interiér, modernizovat, vylepšit, vám jistě zvedne náladu a zajistí větší pohodu. Pokud chcete nějak proměnit svůj byt, nemusíte se hned zbavovat všeho nábytku, vrhat se do malování a vyhazovat spousty peněz a času. I takové drobnosti jako je nová záclona a závěsy nebo potahy na polštáře dělají hodně a dají pokoji zcela novou atmosféru.

Mohlo by se zdát, že bytový textil své uplatnění najde hlavně v ložnici nebo obýváku, ale do této kategorie se řadí vše od koberečků, přes ručníky, polštářky až po ubrusy nebo potahy na křesla. Právě detaily a drobnosti dotvářejí atmosféru místnosti. Podobný vzor nebo barevné spektrum polštářků, závěsů a ubrusů dodá pokoji útulnost. Materiály, vzory, vše se liší, záleží jen na vkusu.

Při vstupu do místnosti si nejde nevšimnout oken. Není proto divu, že nejběžnějším bytovým textilem jsou právě záclony a závěsy. Nejen, že nás chrání před zraky zvídavých sousedů, ale také tvoří výrazný designový prvek místnosti. Stále více stoupá obliba zatmavovacích závěsů, které mají tu výhodu, že nepropouštějí světlo a vy díky nim máte ničím nerušený spánek.

Bytový textil je dobré vybírat s ohledem na celkový vzhled interiéru a dobře kombinovat barvy. Kontrasty stále vedou tak se nebojte ke světlému nábytku pořídit tmavé závěsy a polštářky a naopak. Vzory prostory velmi oživí a umožní vám vytvořit originální kombinace. Pro moderní a útulné byty se hodí, když se jedná vzor nebo barevný odstín opakuje na více místech v celém bytě. Nemusí jít o nic výrazného, potahy na polštářky, ubrus, nebo potah křesla, podobný styl motivu byt sladí, propojí a sjednotí.