Ubytování přímo na sjezdovce

Ubytování přímo na sjezdovce

Už napadl první sníh, zimní atmosféra na nás dýchá z ledového vzduchu na každém kroku a každý příznivec zimních sportů už pomalu vytahuje lyže a těší se na svah. Naše malá ale hornatá vlast nabízí spoustu možností, kam vyrazit za zimními sporty, už jste však navštívili naše nejsevernější pohoří Jizerské hory?

Jizerky nabízejí spoustu možností k aktivnímu odpočinku, na výběr máte ze tří velkých skiareálů, Tanvaldský špičák je vhodný spíše pro zkušenější a náročnější lyžaře, začátečníci a rodiny s dětmi si zase přijdou na své ve skiareálu Severák. Toto lyžařské středisko se nachází v nadmořské výšce 795 m.n.m. a je nejchladnější oblastí Jizerských hor. K dispozici vám tu je 13 sjezdovek. Když však zatoužíte spíše po klidnější sportovní aktivitě a chcete si prohlédnout krásy přírody Jizerských hor, přímo u skiareálu Severák se můžete napojit na Jizerskou magistrálu, která nabízí 170 kilometrů běžkařských tratí.

Přímo pod sjezdovkou naleznete poklidné ubytování v soukromí v apartmánech Severák, kde máte jedinečnou možnost si nasadit lyže hned za dveřmi apartmánu a dojet až k vleku či se plynule napojit na trasu Jizerské magistrály. Každý apartmán je vybaven vlastní kuchyní a sociálním zařízením a může se v něm ubytovat od čtyř až po osm osob.

Pokud vás však zimní sporty a radovánky zcela míjí, a každý rok jen útrpně čekáte, než zase přijde léto a teplo, ale milujte hory, je toto ubytování v Jizerských horách i skvělou variantou pro vás. V letních měsících jsou apartmány Severák skvělou základnou pro vaše výlety, Jizerská magistrála není pouze pro běžkaře, v létě ji můžete využít jako cyklostezku. Pouhých pět kilometrů vzdálené vodopády Jedlová v Josefově Dole jsou krásným místem pro výlet. A ani vaše děti se s vámi na této dovolené nebudou nudit. Můžete je vzít například na bobovou dráhu do Janova nad Nisou nebo si udělat výlet do Liberce, kde naleznete vyhlášenu zoo nebo největší zábavní areál v české republice Babylon.