V Jirkově do kina i na koncert

V Jirkově do kina i na koncert

Obyvatelé města Jirkov nemusejí za filmovými novinkami cestovat daleko, na Rooseweltově ulici mohou vidět všechny snímky, které je zajímají. Kino Jirkov má dlouhou historii, bylo otevřeno už v roce 1930, v moderní historii města se první promítání datuje k roku 1994. Objekt, který patří městu, provozovaly různé společnosti. Provoz je nákladný, ale vedení města záleží na tom, aby měli jeho obyvatelé kde trávit svůj volný čas, a proto dotuje energie a část provozních nákladů.

Každoročně se v kině pořádá na sedm set akcí, na které přijde kolem 25 tisíc diváků. Sledovat v jirkovském kině film je díky nejmodernější technice opravdový zážitek. Dají se tady sledovat i 3D filmy (diváci dostanou brýle). Sál kina má vynikající akustické vlastnosti, takže v něm prostorový zvuk skvěle vyniká.

Sál se využívá také na pořádání koncertů, divadelních představení, přednášek a přehlídek. Celý prostor se dá nasvítit digitálně řízenými divadelními světly a doplňkově ozvučit bezdrátovými mikrofony. Návštěvníci kina sedí na nových pohodlných sedadlech, páry a rodiče s dětmi si oblíbili dvojsedačky.

U diváků jsou oblíbené různé akce, každý druhý týden je „Rodinný den v kině“ se slevou 10 procent, každý druhý čtvrtek v měsíci patří kino celé dopoledne maminkám s dětmi. A každý první pátek chodí důchodci. Do kina jezdí žáci mateřských, základních i středních škol ze širokého okolí, vedení kina je schopno pro ně zajistit dopravu autobusem.

A na závěr ještě jedna příjemná zpráva. Pokud máte doma filmy nebo rodinné záběry na starých nosičích VHS, DV nebo osmi, případně šestnáctimilimetrových filmech, můžete zajít do kina v jeho otevírací době a nechat si je přetočit na DVD, aby se zachovaly i pro další generace.