Kuchyně na míru i pro náročné

Kuchyně na míru i pro náročné

Přejete si novou kuchyň, prošli jste desítky kuchyňských studií a ani jedna nabídka vás neoslovila? Zkuste se obrátit na zakázkové truhlářství, to by mohlo vyřešit váš problém a udělat vám kuchyňskou linku přímo na míru i v situaci, kdy potřebujete nějaké atypické řešení.

Je dobré si předem promyslet, jak chcete jednotlivé skříňky uspořádat, zda je chcete mít zavěšené na stěně, jak vysoko, jak vysoká má být pracovní plocha, jaké si budete kupovat spotřebiče, kde budete mít dřez, zda chcete mít v kuchyni další nábytek. Důležité je také zjistit si, kde jsou přívody vody a plynu. Dají se samozřejmě předělat, ale potom jsou náklady na přestavbu kuchyně vyšší. Ve starších domech je zpravidla méně elektrických zásuvek než v novostavbách. A proto je lepší investovat do nových rozvodů a nechat si vše nachystat podle současných norem, abyste mohli pracovat se všemi spotřebiči, na které jste zvyklí. Je nepříjemné vypínat robota s rozdělaným těstem, abyste si mohli v rychlovarné konvici uvařit čaj nebo kávu.

Náměty na uspořádání kuchyně můžete najít v katalozích různých firem nebo na internetu. Někdy je dobré zadat kuchyňskému studiu přípravu plánku. Mají specializované programy, kam mohou zadat rozměry vámi vybrané trouby, digestoře, mikrovlnné trouby a dalších přístrojů. Plánek si potom můžete odkoupit.

S hotovým plánek nebo i bez něj, ale s konkrétní představou, lze vyrazit do truhlářství a řešit barvu kuchyně a materiál. Ochotně vám poradí a pomohou například v Sedlčanech, kde jsou na nestandardní přání zákazníků připraveni. V dílně mají výkonné a spolehlivé dřevozpracující stroje, obsluhují je zkušení řemeslníci a vyrábějí se jak zde jak rustikální, tak moderní kuchyně. Když si dobře vyberete, bude vám kuchyňský nábytek sloužit k plné spokojenosti řadu let, aniž by se okoukal.