Krb zahřeje i potěší

Krb zahřeje i potěší

Dobrá zpráva pro majitele rodinných domů! V Horním Němčí vznikla nová kominická firma, která nabízí frézování, vložkování a stavby komínů po celé České republice za zaváděcí ceny. Přáli byste si mít doma krb? Špatně vám táhne komín a cítíte v místnosti pach sazí? Nebo potřebujete postavit nový komín? Zavolejte do firmy krby a kominictví Bahula.

Ve staré zástavbě je často potřeba komíny rekonstruovat. Jedním z řešení je vyfrézovat komínový průduch, kterým odcházejí spaliny z kotle, krbu nebo kamen a vložit do komínu novou vložku. Při frézování se z vnitřní strany komínu odebere zdivo z plných pálených cihel i malta. Průduch se může zvětšit až o jednu třetinu a potom se do něj, zbaveného sazí, dehtu a přetoků malty, dává nová vložka. Frézovat lze i relativně úzké komíny, minimální průřez je 100 mm. Frézování Bahulovi provádějí celý rok, i v době topné sezóny. Dokáží vše stihnout za jeden až dva dny, aniž by majitel bytu nebo domu musel odpojovat kotel. Vložkování komínů se provádí pevnou nebo ohebnou komínovou vložkou z korozivzdorné oceli, plastu nebo keramiky. Důvodem frézování a nového vložkování je bezpečný odvod spalin, špatný tah, průduch neodpovídající předpisům nebo přechod na jiný druh paliva.

U novostaveb se komíny stavějí podle požadavku zákazníka a také s ohledem na charakter stavby a plánované spotřebiče. Kominík s majitelem domu vše předem prokonzultuje a navrhne optimální řešení. Postavit se dá komín volně stojící, fasádní, vnitřní, z cihel, kamene, kovu a plastu. A to jako tradiční stavba nebo komínový systém.

Vlastnit krb je snem mnoha lidí, protože užívat si tepla a zároveň pohledu do plápolajícího ohně je příjemné. K nejvíce oblíbeným patří teplovzdušné krby, které se skládají z krbové vložky a obestavby. Umožňují vytápět i další místnosti domu prostřednictvím rozvodů a soustavy ventilátorů. Jsou cenově dostupné a dají se snadno nainstalovat. Ale víří prach, vysouší vzduch a přenášejí pach i zvuky z jiných místností. Spojením výhod krbu a kachlových kamen je kachlový krb. Nahřívá se a stydne postupně, takže se nemusíte bát změn teploty. Stačí do něj přikládat dvakrát denně, nevysouší vzduch a nevíří prach. Není levný, ale tepla si z něj mohou užívat i další generace. Můžete si ale pořídit i plynový krb, krb s výměníkem, krb z kamene, kanadský nebo i akumulační. Možností je zkrátka celá řada a je na místě se poradit s odborníkem.