Krásné podlahy nejsou jen ze dřeva

Krásné podlahy nejsou jen ze dřeva

Když se řekne podlaha, co si vybavíte? Dlouhou dobu podlahám dominovalo dřevo, a to nejčastěji v podobě dřevěných parket. Tento typ podlahy bychom před pár lety našli snad v každé druhé domácnosti. Esteticky jsou parkety sice velmi krásné a náš dům zútulní a zahřejí na pohled, z praktického hlediska už to ale taková slast není. Skoro každý, kdo někdy parkety měl, se asi setkal s občasným vrzáním podlahy. To je nejčastěji zapříčiněno špatným způsobem pokládky. Další nevýhodou je jejich citlivost na velké teplotní výkyvy a přílišnou vlhkost. Každé dřevo nějak pracuje a tak se není čemu divit, že i dřevěné parkety mohou nějakým způsobem na vnější vlivy reagovat. V zimě mají parkety například tendenci sesychat, a proto se doporučuje udržovat v bytě konstantní teplotu 21- 23 stupňů celsia.

Dobu ale nezastavíme a tak stejně jako všechno ostatní i podlahy prochází neustálým vývojem a řadou inovací. A jednou z relativních novinek na trhu jsou lité betonové podlahy, které se dají použít i do bytů. Ideální volbou třeba v případě, když se rozhodnete mít podlahové topení. Nejen že je tato podlaha velice praktická, ale také vám pomůže vytvořit velice designový interiér.

Podlahy ovšem neřešíme jenom v bytě nebo domě. I nákupní centra, výrobní a skladové prostory či venkovní parkoviště potřebují nějakou podlahu. Pro tyto případy se nejčastěji používají průmyslové betonové podlahy, které jsou strojně hlazené. Na trhu existují firmy, které přesně tyto podlahy nabízejí od výroby materiálu až po celou realizaci podlah. V podstatě jsou schopna vám celou podlahu dodat na klíč včetně výroby, pokládky a případné izolace podlahy a vy přijdete rovnou k hotovému. Některé firmy pak dokonce nabízí i takzvané sanace podlah, což laicky řečeno znamená opravy hloubkových i povrchových poškození podlah v důsledku mechanického či chemického narušování.

Pokud se tedy rozhodnete pro novou podlahu, nezapomeňte si vybrat tu správnou firmu, která vám se všemi náležitostmi ochotně pomůže.