Za léčbou i odpočinkem

Za léčbou i odpočinkem

Česká republika je svými lázněmi proslulá po celém světě. Jezdí do nich po operacích nebo na rehabilitace nejen domácí pacienti, ale také zahraniční. Mezi nejnavštěvovanější patří západočeské lázně, zejména Karlovy Vary, Mariánské lázně a Františkovy Lázně. Velmi oblíbené jsou i Poděbrady v Čechách a Luhačovice na Moravě. Každoročně přijede do některého z lázeňských domů na 700 000 hostů. Přibližně polovina z nich je ze zahraničí, hlavně z Německa, Rakouska a Ruska.

Lázeňské pobyty jsou oblíbené zejména mezi staršími, ale ještě aktivními lidmi. V lázních si odpočinou, mají tady komfortní ubytování s plnou penzí. Kvalitní hotelová strava je vybraná lékařem každému přesně na míru, počítá se i s dietními omezeními.  Podle zdravotního stavu a individuálního přání lékař po vstupní lékařské prohlídce pacientovi vybere léčebné procedury, zejména koupele, masáže, ale i inhalace, elektroléčbu, parafinové obklady a oxygenoterapii. Zpravidla nechybí ani léčebný tělocvik. Součástí léčby bývá pitná kúra, která zahrnuje pití léčebného pramene ve stanovenou dobu a ve stanoveném množství. Lázeňské domy bývají vybavené bazény a pacienti si mohou po procedurách jít zaplavat nebo mají lékařem předepsané rehabilitační cvičení ve vodě.

Všechna lázeňská města mají nádherné okolí, lidé mohou za pěkného počasí strávit spoustu hodin na procházkách po lese nebo lázeňských kolonádách. Ti fyzicky zdatnější si v lázních mohou půjčit jízdní kola a projet si i vzdálenější zajímavá místa.

Lázně bývají na pacienty dobře nachystané, dá se tady posedět u šálku kávy se zákuskem nebo u skleničky vína. Ženy často využijí volného času k obhlížení obchodů s módním oblečením, šperky, bižuterií a suvenýry. Nudné nebývají ani večery, lázeňské domy pořádají pravidelně taneční večery s reprodukovanou i živou hudbou. Lázně jsou zkrátka ta pravá relaxace a odpočinek, kde člověk zapomene na všední starosti, na každodenní shon a povinnosti a nechá se hýčkat.

V Luhačovicích nabízí pobyty pro všechny kategorie zájemců Lázeňský & wellness hotel Niva. Je po celkové rekonstrukci, návštěvníkům jsou k dispozici zcela nové pokoje, apartmány, jídelny, bary a salonky. Hostům se zdravotními indikacemi je určeno přes čtyřicet léčebných procedur, ubytování wellness nabízí dalších patnáct procedur. Vybere si tedy opravdu každý.