Izolace nemusí být jenom tepelná

Izolace nemusí být jenom tepelná

O izolacích, druzích zateplení domu a jeho velké praktičnosti bylo napsáno již mnoho. Právě to svědčí o velké oblibě zateplování a napovídá to, jak se říká, že na tom vážně něco bude. Tepelné izolace se vyrábí z mnoha druhů materiálů, používají se v odlišných částech staveb a dnes už by se novostavba bez nich téměř ani neobešla. Zateplit si dům na vlastní pěst bývá sice nejlevnější varianta, ale nemusí se dlouhodobě vůbec vyplatit. Vzhledem k tolika druhům izolantům, k potřebě mít je precizně nainstalované, aby skutečně plnily svou funkci, je rozhodně lepší si pozvat na tuto práci odborníky. Každý dům a prostor si žádá jiné řešení izolace a rozhodně se na něm nevyplatí šetřit.

Kromě tepelných izolací stále vzrůstá i obliba izolací hlukových. Ať už máte hlučné sousedy, bydlíte v rušné části města nebo si jen přejete mít tichý byt a maximální soukromí, hlukové izolace jsou tu pro vás. Ani u nich není dobré se řídit heslem “udělej si sám”. Museli byste si podrobně prostudovat, jak se šíří zvuk, jaké materiály mu v tom nejlépe zabrání a mnoho dalšího. Proto i na tuhle práci je nejlepší si někoho přizvat a ušetřit si mnoho starostí práce i zklamání z nedokonalého výsledku.

Další často používané a nezbytné izolace jsou ty protipožární. Jak už název napovídá, vynikají především velkou odolností vůči ohni a jejich využití by se nemělo opomíjet a podceňovat. Používají se u potrubí, u komínů, ale i třeba na stropy.

Stejně jako se dnes skoro žádná stavba neobejde bez izolací, tak jsou vždy neodmyslitelnou součástí klempířské práce, sádrokartonářské práce, pokrývačské práce a další. Nejlepší je najít si firmu, která se dokáže postarat o všechno, abyste nemuseli řešit, komu jste dali, kterou zakázku a dlouho čekat, než každý dokončí svůj díl práce.